Haber

Aydın’lı hakemler Profesyonel Lig’de görev yapacak

Yapılan sınav ve mülakatlar sonucunda Bölgesel Lig hakemi Kaan Kara, C Klasmanı hakemliğine yükselirken, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi de C Klasmanı Yardımcı Hakemleri oldu. 3. ve 2. Lig maçlarında Aydın’dan profesyonel lig hakemi unvanına sahip 3 hakem görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Konseyi (MHK), 2023-2024 Futbol Sezonu İlk Yarı Hakem ve Gözlemci Sınıflandırma Formülü ve Sınav Takvimi çalışmaları kapsamında Bölgeden C Kursuna davet edilen hakem ve gözlemcilerin listesini açıkladı. Listede yer alan Aydın bölgesinden hakemler Kaan Kara, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi, MHK tarafından yapılan test ve mülakatlardan geçti. İstanbul’daki Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan sınavda Aydın’dan gelen 3 hakem İngilizce, görüntü ve kural testlerinin yanı sıra yağ kilo ölçümleri, psikolojik testler ve atletik testlerden geçti. Sınavları başarı ile geçerek mülakatı geçtiler ve profesyonel lig hakemleri oldular. MHK tarafından klasmanda üst sıralara çıkan hakemlerden biri olarak açıklanan Kaan Kara, C Klasmanı Hakemliğe, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi ise C Klasmanı Yardımcı Hakemliklere yükseldi. 3. ve 2. Lig maçlarında Aydın’dan üç isim forma giyecek.

Aydın bölgesi hakemlerinden Okan Yılmaz il hakemliğinden bölge hakemliği sınıfına, Recep Durmazoğlu, Ali Yağız Uysal, İbrahim Uyar ve Nusret Kabasakal il hakemliğinden bölge yardımcı hakemlik sınıfına, Cemre Akın il hakemliğinden kadın bölge yardımcı hakem sınıfına yükseldi. Aydın hakem camiasında bölgesel ve profesyonel lig hakemlerinin sayısının artması spor camiasında sevinçle karşılandı. – AYDIN

korkuteli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu