Ekonomi

ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon muhasebesi uygulanmalı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, fiyat artışları nedeniyle işletmelerin çeşitli yükümlülüklerle karşı karşıya kaldığını belirterek, enflasyon muhasebesi uygulanması gerektiğini belirtti.

ATO Lideri Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yürütme Konseyi Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Halil İlik, Ali Yıldız, Yasin Özyolu, Meclis ve Komite üyeleri ile Ankara’nın 68 meslek komitesinde temsil edilen sektörlerin sorun ve görüşleri Ticaret Odası. ve beklentilerini, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’na aktardı. Gelir Yönetimi Başkan Yardımcıları Ayşe Dilbay ve Mehmet Arabacı’nın da hazır bulunduğu ATO’nun Duatepe Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Baran, işletmelerin enflasyon nedeniyle çeşitli yükümlülüklerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Mevduatın tespitinde enflasyon muhasebesi uygulanmalı” dedi. Gelir ve Kurumlar Vergisi matrahları.” .

“Devlet özel sektörle rekabet etmemelidir”

Reel kesimin gündeminde olan işçi-işveren davalarına ve nitelikli eleman ihtiyacına değinen Baran, halkın reel sektöre rakip olarak piyasada yer almaması gerektiğini söyledi. Baran, “Devlet özel sektörle rekabet etmemelidir. Öte yandan serbest piyasa koşullarına ve rekabete zarar vermeden devletin düzenleyici ve denetleyici rolü güçlendirilmelidir.”

Depremin maliyeti 103 milyar dolar

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu ise korona virüs salgını ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomiyi ve dolayısıyla Türkiye ekonomisini etkilediğini açıkladı. Bu iki küresel unsurun ekonomi üzerindeki etkilerini ortadan kaldıran çalışmalar yürüttüklerini ve 6 Şubat depreminin de etkisiyle işlerin seyrinin değiştiğini kaydeden Yavilioğlu, “Kaynakların bir kısmını depreme aktardık. Depremin maliyeti 103 milyar dolar, bu yıl 500-600 milyar lira ekonomimize yansıyacak.”

Yavilioğlu, seçim sonrası ekonomi gündeminde bazı konuların olduğunu belirterek, reel departman ile maliyenin birlikte çalışarak daha güçlü hale getirilebileceğini söyledi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu