Ekonomi

Altman: ABD seçimleri ne olursa olsun yapay zekanın geleceği iyi olacak

OpenAI kurucusu ve CEO’su Sam Altman, bu hafta Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Bloomberg’e verdiği röportajda “Bu seçimde ne olursa olsun Amerika’nın iyi iş çıkaracağına inanıyorum” dedi. “Bu seçimde ne olursa olsun yapay zekanın iyi olacağına ve bunu sağlamak için çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Trump Pazartesi günü Iowa Cumhuriyetçi ön seçimini ezici bir çoğunlukla kazandı ve en yakın rakibini 30 puan geride bıraktı. Bu, Iowa yarışı için yeni bir rekor olarak kaydedildi.

Altman, sorunun bir kısmının, Trump’ın söylediklerinin pek çok insanda yankı uyandırabileceğinin aklına gelmemiş olması olduğunu söyledi.

Altman, “Amerikalılar işin ne olduğu ve neye benzemediği konusunda ders almayı başaramıyor” diye ekledi.

Trump gibi liderleri iktidara getiren şeylerden biri de işçi sınıfı seçmenlerinin teknolojideki ilerlemeler aradaki farkı genişletirken geride kaldıklarını hissetmeleridir. Yapay zekanın bu yarayı derinleştirme tehlikesiyle karşı karşıya olup olmadığı sorusuna Altman, “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi.

Altman, “Bu, teknolojik bir devrimden çok daha büyük bir şey… Yani sosyal ve politik bir mesele haline gelecek” dedi. “Bazı açılardan zaten öyle” dedi. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan 50’den fazla ülkedeki seçmenler 2024’te sandık başına giderken, OpenAI bu hafta ChatGPT ve DALL-E 3 de dahil olmak üzere iyi bilinen yapay zeka araçlarının kötüye kullanımına karşı nasıl korunulacağına ilişkin planına ilişkin yönergeler yayınladı.

Güçlendirilmiş yönergeler arasında ChatGPT’nin siyasi kampanyalarda kullanımının tamamen yasaklanması da yer alıyor.

haber-halkapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu