Haber

İranlı yetkili: ABD, çevrimiçi platformları kullanarak diğer ülkelerin yönetimine müdahale ediyor

TAHRAN, 25 Temmuz (Xinhua) — İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmadiyan, ABD’nin önde gelen çevrimiçi platformları diğer ülkelerin yönetimine müdahale etmek için kullandığını söyledi.

Pazartesi günü Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen BRICS Ulusal Güvenlik Danışmanları ve Ulusal Güvenlik Yüksek Temsilcileri 13. Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre Ahmadiyan, Google, Twitter ve Instagram gibi küresel internet platformlarına sahip olan ABD’nin uluslararası siber alanı kendi “egemenlik alanı” olarak gördüğünü ve özellikle ulusal güvenlikle ilgili alanlarda diğer ülkeleri etkilemeye çalıştığını söyledi.

Ahmadiyan, çoğunluğu Amerikan menşeili internet platformlarının “izinsiz” faaliyetlerinin İran’ın da aralarında bulunduğu bazı eyaletlerde çeşitli güvenlik sorunlarına yol açtığını belirterek, her ülkenin siber aleminin yalnızca kendi hükümetleri tarafından yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

Ahmadiyan, siber uzayda “tarafsız” uluslararası öğelerin bulunmamasının ABD hükümetinin diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmesine ve güvenliklerini tehlikeye atmasına izin verdiğini de sözlerine ekledi.

korkuthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu