Ekonomi

Xi Jinping, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile görüştü

Çin Devlet Başkanı Xi JinpingÇin’e resmi ziyarette bulunan Rusya Başbakanı bugün başkent Pekin’de bulunuyor. Mihail MişustinKabul etti.

Xi, Mart ayında Rusya’ya yaptığı ziyaretin başarılı geçtiğini söyledi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinÇin-Rus çıkarlarının geliştirilmesi ve her alanda işbirliği için bir yol haritası belirlediklerini hatırlattı.

Xi Jinping, Çin-Rusya çıkarlarının pekişmesinin hem iki ülke halkının beklentileri hem de genel eğilim ile uyumlu olduğunu belirtti.

Xi, geniş bir alana, geniş bir perspektife ve canlılığa sahip ikili iş birliğini daha üst düzeye taşıyarak, iki tarafın kapsamlı stratejik iş birliği ve katılım ilişkisini her zaman zenginleştirmesini beklediğini kaydetti.

Xi, Rusya ile birbirlerinin temel çıkarlarını ilgilendiren konularda karşılıklı destek sağlamaya devam edeceklerini, Birleşmiş Milletler, Şanghay İşbirliği Örgütü, BRICS ve G20 gibi çok taraflı platformlarda işbirliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Xi Jinping, iki tarafın ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarındaki iş birliğini artırmasının yanı sıra güç ve bağlanabilirlik alanlarındaki iş birliğini genişletmesi ve daha fazla yeni büyüme noktası yaratması gerektiğine işaret etti.

Kültürel ve insani bağlantının genişletilmesinin değerine işaret eden Xi, Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği üye devletlerinin, Üretim ve Yol Girişimi’nin ABD ile daha fazla iç içe geçmesini hızlandırarak daha açık bir bölgesel pazar oluşturmaya ve küresel sanayi ve tedarik zincirlerini istikrara kavuşturmaya hazır olduklarını kaydetti. Avrasya Ekonomik Birliği.

Mişustin, Çin ile birlikte iki ülke liderleri arasındaki değerli mutabakatı yerine getirerek, başbakanlar arasında düzenli toplantı sistemi ve ilgili işbirliği sistemlerini kullanarak her alanda pragmatik işbirliğini derinleştirmeye istekli olduklarını belirtti.

Dünyanın çok kutuplulaşma sürecini Çin ile ilerletmeye ve uluslararası hukuka dayalı bir sistemi pekiştirmeye hazır olduklarının altını çizen Mishustin, Rus-Çin dostluğunu nesiller boyu sürdürmek için kültürel ve beşeri ilişkileri güçlendirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

haber-basyayla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu