Haber

Bursa’da Sahte İçki Davasında Savcıdan Hapis Talebi

Bursa’da 6 kişinin sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, 3 sanıktan birinin 15 yıla kadar, diğerinin ise 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından yargılanan tutuklu sanık Kamil Cihat İ, tutuksuz sanık Raif Aytaç U, merhumun yakınları ve zanlının avukatları yer aldı. partiler mevcuttu. Başka bir suçtan tutuklu bulunan bu davanın sanığı Oktay Y. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, Kamil Cihat İ, Bülent D, Erhan S, Erol O, Mahmut A, Necip Ç.’yi ifade etti. Raif Aytaç U’nun, Şakir Ç ve Şakir Ç’nin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 15 yıla kadar, Raif Aytaç U’nun ise “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek”. Savcı, Oktay Y. ve Raif Aytaç U’nun diğer suçlardan beraat etmesini istedi.

Şikayetlerinin devam ettiğini belirten mağdur yakınları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Savunmasını yapan Raif Aytaç U, sahte içkileri saklamak gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, “Hastanede Kamil Cihat İ. bana ‘Bunları evinize götürelim’ dedi. Bir telefonla onları evime götürdük. Hayatını kaybedenleri duyunca bizzat polise teslim ettim. Mahkemeden beraatımı talep ediyorum.” dedi.

Diğer sanık ise Kamil Cihat İ. Kendisi de beraat talebinde bulundu.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı avukatların talebini bir süre kabul ederek duruşmayı erteledi.

Yıldırım ilçesinin Piremir ve Akçağlayan mahallelerinden birkaç kişi içinde Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 14 kişiden Bülent D, Mahmut A, Erhan S, Necip Ç, Erol O. ve Şakir Ç. 13 Kasım 2022’den birkaç gün sonra sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Kamil Cihat İ. Tutuklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu