Ekonomi

ABD’deki Yeni Bankacılık Krizi Bitcoin’den Yarar Sağladı

Kısa bir süre önce dünyanın bir numaralı gündemi ABD merkezli bankalardı. iflas ediyordu . çok daha erken Silikon Vadisi Bankası ve ardından Signature Bank iflas etti. Bazı bankalar o dönemde likidite krizi yaşamaya başladı. Bunlardan biri de Birinci Cumhuriyet Bankası’ydı. Hatta aralarında JPMorgan ve Bank of America’nın da bulunduğu birkaç dev banka First Republic Bank’a katıldı. 30 milyar dolarLikidite sağlayarak iflastan kurtarmıştı.

Ancak tüm bunlar yetersiz görünüyor. İçin İlk Cumhuriyet Bankası geçtiğimiz günlerde piyasaların kapanmasının ardından bilanço açıklaması yaptı. Açıklamada, banka mevduatlarının yıllık bazda yüzde 35,5 düştüğü ve 104,5 milyar dolar seviyesinin düştüğü söylendi. Bilanço haberiyle birlikte piyasalar yeniden dalgalanmaya başladı.

First Cumhuriyet Bankası hisseleri yüzde 50 değer kaybetti!

First Republic Bank’ın 1 aylık hisse senedi tablosu. Kaynak: TradingView

Güven ortamının çökmesi özellikle Birinci Cumhuriyet Bankası yatırımcılarını etkiledi. sadece birkaç gün önce 16 dolar 000 seviyesinde olan hisseler bir anda yaklaşık yüzde 50 değer kaybederek 8 dolar seviyesine kadar geriledi. Hatta New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), düşüşün daha da derinleşmemesi için, durmak zorunda . Hal böyle olunca yaklaşık bir ay önce gündemimizde olan bankacılık krizi tartışmaları yeniden gündeme geldi.

First Republic Bank şu anda herhangi bir iflas ilan etmedi. Ancak mali sıkıntılardan kurtulmak için bazı girişimlerde bulunuldu. Konuyla ilgili kaynaklar varlıklar satılabilir açıklama yaptılar. Tabii tüm bunlar olurken, amortisman oldu. Dolardan uzaklaşanların nereye gittiğini kestirmek hiç sorun olmadı.

Bitcoin (BTC) yeniden 30 bin doların üzerine çıktı!

ABD’deki bankacılık kriziyle ilgili endişeler, kripto para piyasasının kralı olan Bitcoin’e döndü. BTC ) oluşturuldu. Bir süredir yükseliş trendinde olan BTC, son gelişmelerle aradığı bahaneyi buldu. Son 24 saati 27 bin doların biraz üzerinde geçiren BTC, keskin bir yükseliş ivmesi ile 30 bin dolar seviyesini sabitledi. Bu makalenin yazıldığı zamanki prestij ile yaklaşık yüzde 8,8Takdir gören BTC, 29 bin 800 dolar seviyesinde bir süreç görüyor.

Sadece Bitcoin’de değil altcoinlerde de hareket var.

Bitcoin’deki yükseliş Ethereum (ETH) başta olmak üzere tüm altcoinleri etkiledi. Hacim bazında ilk 10 altcoin’in tamamı (stabil coinler hariç), yükseliş trendine girdiler. Bitcoin’deki yükseliş trendinin devam etmesi altcoinlerdeki hareketliliği de beraberinde getiriyor. sürdürebilir.

Peki ABD gibi bir ülkede yaşanan bankacılık krizi Bitcoin’e nasıl olumlu yansır?

Dolar fiyatını kaybederken Bitcoin ve altcoinlerdeki yükseliş trendinin asıl sebebi kripto varlıkların bu para birimlerinden türetilmesi. hiçbirine bağlı değil . Bitcoin, klasik para birimlerinin hiçbirine bağlı veya odaklı değildir. İnsanlar, bu yüzden kriz zamanlarında kripto para birimlerine yöneliyor. Para girişinin sağladığı talep artışı, başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para birimlerinin daha pahalı hale gelmesine neden oluyor.

Not: Bu içerik, yatırım tavsiyesi kapsamında fiyatlandırılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu