Teknoloji

Tesla Model S Plaid Nürburgring’de Rekor Kırdı – Webtekno

Tesla’nın yeni canavarı Model S Plaid’in pist paketi, Almanya’nın ünlü Nürburgring yarış pistinde büyük bir başarıya imza attı. Elektrikli araçlar kategorisinde yeni bir rekora imza atan Model S Plaid, Tesla’nın daha önce Porsche Taycan’a kaptırdığı 7 dakika 32 saniye rekorunu da geçti. 7 saniyeden daha kısa sürede tamamlandı.

1.020 beygirlik ve üç motorlu Model S Plaid pist paketi için Tesla’nın CEO’su Elon Musk, aracın herhangi bir modifikasyona uğramadan fabrikadan çıktığı haliyle pistte yarıştığını belirtti. İsveçli sürücü Andreas Simonsen’in kullandığı araç, ortalama 164.615 km/s hızlapisti tamamladı.

Tesla Model S Ekose palet paketinin özellikleri nelerdir?

Aracın palet paketi standart versiyondan farklılık gösteriyor. alüminyumZero-G jantlar, piste hazır Goodyear Supercar 3R lastikleri ve karbon-silikon karbür rotorlar, yüksek performanslı balatalara sahip tek kesimli dövme kaliperler ve palete hazır fren hidroliği karbon seramik fren kitiiçerir.

Diğer bir faktör ise yuvarlak direksiyon.İki yıl önce rekor kıran Model S Plaid, pek çok kişinin inanmadığını ve pist sürüşü için etkisiz olduğunu düşündüğü boyunduruk şeklindeki direksiyona sahipti.

Tesla Model S Plaid pist paketi dediğimiz gibi ortalama 165 km/s hız ile piste ulaştı. En yüksek hızı 289 km/s idi.

bozcaadahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu