Yaşam

Nazım Hikmet Dikili’de Anıldı

Ülkenin dünyaca ünlü şairi Nazım Hikmet, ölümünün 60. yılında Dikili’de anıldı.

Dikili Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle Nazım Hikmet Parkı’nda düzenlenen “Nazım’ı Anıyoruz” anma programına çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Nazım Hikmet heykelinin üzerine karanfiller bıraktıktan sonra açılış konuşmasını Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz yaptı.

Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, araştırmacı, gazeteci, yazar Barış Pehlivan “Nâzım’ın Vakası” konulu bir röportaj verdi.

Anma programında sanatçı Hilmi Yaraıcı, usta şairin eserlerini seslendirdi.

Başkan Kırgöz, “Güneşin sofrasında buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Nazım Hikmet’i anma programına ev sahipliği yapmaktan gurur duyan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, şunları söyledi: “Ömrü boyunca vatan sevgisini yüreğinde taşımış, eserleriyle büyük yankı uyandıran sevgili şairimiz Nazım Hikmet’i bu gecede rahmetle anıyoruz. ölümsüzlüğünün 60. yılında adını yaşattığımız bu keyifli parkta dünya dillerine çevrildi. bir yere geldik. Bu anlamlı gecede değerli katkıları olan basınımızın korkusuz yazarlarından gazeteci kardeşimiz Barış Pehlivan’a ve Nazım’ı seslendiren eski milletvekilimiz, parti meclis üyemiz, sanatçı Hilmi Yaraıcı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hikmet’in değerli eserleri. Her zaman dayanışma içinde olduğumuz Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile işbirliğine, güneşin sofrasında buluşmaya devam edeceğiz. Büyük usta mavi gözlü dev Nazım Hikmet’i bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-suhut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu