Haber

Futbolu Geliştirme Projesi Kayseri’de Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Gençlik 22 Eylül 2023 Spor Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında imzalanan protokolle başlatılan Futbolu Geliştirme Projesi hayata geçiriliyor. 5 yıllık projede pilot iller arasında yer alan Kayseri’de çalışmalar Aralık ayında başlayacak.

Türkiye’de seçilen 16 pilot ilden biri olan Kayseri’de çalışmalar Aralık ayında başlayacak. TFF tarafından 20 ilköğretim okulundan yaklaşık 100 sınıf öğretmeni ve 100’e yakın beden eğitimi öğretmenine online ve saha uygulamalı eğitim verilecek. Kayseri’de gerçekleştirilecek ve yaklaşık 5 yıl sürecek bu değerli projenin koordinatörlüğünü ise daha önce TFF-MEB iştirakinde yürütülen birçok projede görev alan Beden Eğitimi Öğretmeni Gökmen Başoğlu üstlenecek. Gökmen Başoğlu yaptığı açıklamada; “Bu proje çerçevesinde asıl hedefimiz binlerce çocuğa futbolu sevdirmek ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak olacaktır” dedi.

Hedef ilk etapta 100 bin çocuğa ulaşmak.

Bakanlıklarla imzalanan protokolle hayata geçirilecek ve ortak anlaşma kapsamında daha da genişletilecek projenin ilk etabında 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Protokol imza töreninde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; Proje kapsamında öğretmenlere ücretsiz futbol eğitimi vereceklerini söyledi. Büyükekşi; “Hedefimiz her ilde kriterlere uygun yaklaşık 20 okul seçmek. Toplamda 300’e yakın okulda öğretmenlerimize birinci aşama koçluk eğitimi vermek. Burada ilkokullarda 3000-3500 sınıf öğretmenine koçluk eğitimi vermeyi planlıyoruz.” ve ortaokullarda 2500-3000 beden eğitimi öğretmeni var. Bu, ilkokul öğretmenlerimiz için antrenörlük eğitiminin en alt aşamasıdır. ‘Gönüllü Liderlik Koçluğu Eğitimi’ programı çerçevesinde eğitim vereceğiz. Ortaokullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimize futbol uzmanlık alanında eğitim vereceğiz” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu