Ekonomi

PILOT yeni girişimler arıyor

TT Ventures’ın girişim hızlandırma programı PILOT’un yeni devir başvuruları açıldı. PILOT’un 11. devrine kabul edilecek taahhütler, TT Ventures’tan 50 bin dolar yatırım ve 100.000 TL nakit bazda almaya hak kazanacak. Türk Telekom ile iş birliği yapma ve TT Ventures’tan yatırım alma fırsatı yakalayacak girişimler, program sonunda ABD programına katılacak.

Türk Telekom iştiraki TT Ventures’ın girişim hızlandırma programı PİLOT’un 11. devri için başvurular başladı. TT Ventures, bu yıl PİLOT programına kabul edilecek işletmelere 50 bin dolar yatırım ve 100 bin TL nakit desteği sağlıyor. uygulamalar, türk telekomünikasyonweb sitesinden alınmıştır.

“PİLOT ile yenilikçi iş fikirlerini dünyaya taşıyoruz”

Startupları dünyaya açan bir köprü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten, TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan “İlk günden bu yana hedefimiz, işletme ekosistemini güçlendirmek ve işletmelerin büyümesine katkı sağlamak için iş birliği yapmaktır. 2013 yılından bu yana PILOT ile Türkiye’nin teknolojik başarısını uluslararası arenada sergileyecek ‘unicorn’lar yaratmak amacıyla erken aşama teknoloji girişimlerini destekliyoruz. TT Ventures ile girişimlere yatırım yapmaya devam ederken, ‘TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ ile PİLOT mezunlarının da aralarında bulunduğu ileri aşama işletmelere yatırım yapıyoruz. Diğer yandan Eminönü’ndeki Santralimizde işletmelere ofis ortamı sağlarken, ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışma alanı olarak kullanılacak Girişimcilik Merkezi’mizi hazırlıyoruz. Bu yıl 11. dönem başvurularını açtığımız PİLOT programımıza girişimcileri bekliyoruz.”

PİLOT mezunlarından Kidolog ile çocuklara destek

PİLOT mezunlarının, Türk Telekom’un insanların güzelliği ve yararına teknoloji üretme misyonu doğrultusunda çalıştıklarını belirten, Özhan “PILOT mezunu ve TT Ventures yatırımcısı olan ana danışmanlık şirketi Kidolog, deprem bölgesindeki çadır kent ve konteyner kentlerde destek veriyor. Kidolog da Türk Telekom’un deprem bölgesinde birçok sosyal aktivite gerçekleştirdiği TIR’da; Farklı yöntemlerle çocukların öğrenmesini destekleyen birçok faaliyet yürütüyor.”

Programın sonunda işletmeler ABD programına katılacak

Programın sonunda TT Ventures tarafından desteklenen işletmeler, küresel olarak büyümelerini sağlayacak ABD programına katılacak.

Sayısız yatırım ve ticari iletişim fırsatı

Programa katılan gruplar, TT Ventures’ın büyük yatırımcı paydaşlarıyla tanışmanın yanı sıra, birçok mentor ile tanışıp alanında uzman kişilerden birebir takviye ve eğitim alma fırsatı yakalayacak. TT Ventures’tan yatırım ve nakit tabanı alma; Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakalayacak takımlar; ofis alanı, teknoloji altyapısı, taşınabilir irtibat paketi ve tanıtım üsleri gibi pek çok üslerden yararlanabilecektir. Ayrıca girişimciler, Türk Telekom’un iş ilişkilerine de erişebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu