Haber

Çin: “ABD savaş gemisi karasularımıza girdi”

Çin’den yapılan açıklamada, ABD Donanmasına ait bir savaş gemisinin yasa dışı yollardan Çin karasularına girdiği iddia edildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, ABD Donanması’na ait güdümlü füze savaş gemisi USS Milius’un Güney Çin Denizi’ndeki bir adanın yakınından yasa dışı bir şekilde geçerek Çin karasularına girdiğini iddia etti. Çin’in Güney Harekat Komutanlığından yapılan açıklamada, savaş gemisinin izlendiği ve uyarıldığı belirtilirken, “Çin, Güney Çin Denizi ve çevre deniz bölgesindeki adalar üzerinde tartışmasız egemenliğe sahiptir” ifadeleri kullanıldı.

ABD Donanması 7. Filosundan yapılan açıklamada, savaş gemisinin bölgede “normal” operasyonlar yürüttüğü ve söz konusu bölgeden ayrılarak Güney Çin Denizi’ndeki operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

Çin ordusu 23 Mart’ta USS Milius’un Güney Çin Denizi’ndeki Paracel Adaları çevresindeki sulara izinsiz girdiğini açıklarken, ABD Donanması savaş gemisinin rutin operasyonlar yürüttüğünü iddia etmişti.

Çin, Güney Çin Denizi’nin büyük bir bölümünde hak iddia ederken, Brunei, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam’ın da bölgede egemenlik iddiaları var. – PEKİN

haber-ortahisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu