Haber

İzmir’de deprem dayanışmasına 41 milyon lirayı aşkın destek

10 ili etkileyen depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye desteği artarak devam ediyor. Dört gün içinde 121 tır, 82 tır, 3 uçak ve 2 gemi sarsıntılı bölgeye sevk edildi. “Umut Hareketi” ve “Bir Kira Bir Ev” kampanyalarıyla ulaşılan rakam 41 milyon lirayı geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesi için başlattığı güçlendirme çalışmaları artarak devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen afet bölgesine 121 tır, 82 tır, 3 uçak ve 2 gemi ile 4 günde yardım ulaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı “Umut Hareketi” ve “Bir Kira Bir Ev” dayanışma kampanyaları ile ulaşılan bağış sayısı 41 milyon lirayı aştı.

464 bin battaniye gönderildi
Bugüne kadar 464 bin battaniye, 7 bin yorgan, 3 bin 500 yastık, 7 bin 26 elektrikli ısıtıcı ve 1.521 soba, 465 bin 687 litre içme suyu, 28 bin 500 bebek bezi ve mama, 8 bin paket hijyenik ped, 809 bin kese . Kıyafet, 16 bin 500 hijyen paketi, 32 bin 137 ekmek, 18 bin 355 süt, 20 bin gıda paketi ve ilk yardım malzemesi, çadır, mat, uyku tulumu, ayakkabı, tıbbi malzeme, tekerlekli sandalye gibi tonlarca insani yardım malzemesi gönderildi. ihtiyaç bölgeleri. .

İzmir’de dayanışma büyüyor
Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu insani yardım malzemelerinin satın alınmasını sağlayan “umuthareketi.izmir.bel.tr” adresinden bölgeye ulaştırılmak üzere 39 milyon lirayı aşkın yardım sağlandı. Depremde konutunu kaybeden vatandaşlar ile kira takviyesi yapmak veya boş konutlarını kullanıma açmak isteyen vatandaşları buluşturan “birkirabiryuva.org” aracılığıyla 2 milyon 130 bin liralık katkı sağlandı. Kampanya ile 104 kişi kira karşılığı vereceğini, 181 kişi de evini paylaşacağını açıkladı.
Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ve APİKAM’ın Çankaya’daki bahçesinde vatandaşlardan gelen insani yardım malzemelerinin paketlenmesi ve yüklenmesi devam ediyor.

Ekipler afet bölgesinde sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede iş makineleri ve araçlarla arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Günde 10 bin kişiye yemek üreten portatif mutfak da faaliyette. Büyükşehir Belediyesi komuta kontrol aracına da taşınabilir internet ve taşınabilir şarj istasyonu yerleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-tefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu