Ekonomi

Bakan Nabati’den vergi incelemelerine ilişkin paylaşım

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılında vergi müfettişleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 77 bin 610 mükellefin vergi incelemesinin tamamlandığını ve 207 bin 958 rapor düzenlendiğini belirterek, “Aşan vergi ve cezalar önererek kamu kayıp ve kaçakçılığının önüne geçtik. Söz konusu denetimlerde 76 milyar lira.” ifadesini kullandı.

2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kurulan Vergi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın kayıt dışı ekonomiyle mücadele, vergi kaçakçılığının ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla vergi denetimlerini kurumsal tecrübesiyle sürdürdüğünü vurgulayan Nebati, şunları kaydetti: :

“2022 yılında gerçekleştirilen vergi incelemelerinde, incelenen mükellef sayısı, düzenlenen rapor sayısı, önerilen vergi ve ceza fiyatları ve vergi kaçakçılığı nedeniyle yapılan hata bildirimi sayısında rekor kırarak, Türkiye’de en yüksek seviyeye ulaştık.” Cumhuriyet tarihinde bir yıl.

2022 yılında Bakanlığımız vergi müfettişleri tarafından yapılan kontrollerde 77 bin 610 mükellefin vergi incelemesini tamamlayarak 207 bin 958 rapor hazırladık. Söz konusu kontrollerde 76 milyar lirayı aşan vergi ve cezalar önererek kamu israfının önüne geçtik.”

Nebati, tamamlanan soruşturmalar sonucunda başta sahte belge düzenlemek ve kullanmak olmak üzere vergi kaçakçılığı suçlarından 23 bin 780 mükellef hakkında 24 bin 466 vergi suç duyurusu düzenleyerek ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Bakan Nebati şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza, üreterek, istihdam sağlayarak ve ihracat yaparak katkı sağlayan mükelleflerimizi, yaptığımız düzenleme ve teşviklerle destekleyeceğiz ve istikrarlı ekonomik kalkınmamızı sürdürmeye devam edeceğiz. uyguladığımız politikalarla. Vergi inceleme ve kontrol görevlerini yerine getirirken her zaman olduğu gibi devletimizin ve mükelleflerimizin haklarını koruyacağız. Terörün finansmanı ve vergi kayıp ve kaçakçılığından kaynaklanan haksız rekabetin önlenmesi için çaba göstereceğiz.” .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu