Haber

Adalet Bakanlığı ‘fısıltı’: Yargılama ileri taşınabilir

Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasının bir sonraki duruşması Mayıs 2023’te görülecek ve olayın zamana yayılarak unutulacağı iddiasıyla tepkiyle karşılandı. .

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Adalet Bakanlığı kulislerinden aldığı bilgiye göre duruşma tarihinin öne alınabileceğini yazdı.

Fırat şu bilgileri aktardı:

İstanbul’daki mahkemelerde bekleyen davalarda duruşma tarihinin yoğunluk nedeniyle ertelendiğine işaret eden yetkililer, 2020’deki ikinci şikayetin ardından nöbetçi savcının iki sanığın tutuklanmasını iki kez talep ettiğini ancak mahkemenin bunu reddettiğini bildirdi. .

– Bakanlık ve HSK, HKG belgelerindeki tüm eksiklikler veya hatalar konusunda titizlikle çalışmaktadır.

– Yeni argümanlar ve bulgular ışığında soruşturma konusu olabilecek başlıklar bile araştırılıyor. Örneğin Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’nun yazdığı “dosyayı kapatan kişi ile cemaat, vakıf arasındaki ticari ilişki” tezi de gündemde.

– Yetkililer, haberle haberdar oldukları ve toplumda infiale neden olan davaya ilişkin duruşmanın ertelenmesi gerektiği görüşünde. Bu durumda hakimin takdir yetkisi beklenir. Kısacası duruşma tarihinin öne alınması bekleniyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu