Haber

Anketler şaşırttı, HDP takviyeli 6 masa ateşledi! Karar verdiler, açıklayacaklar…

Cumhurbaşkanlığı adayı çıkarmayarak CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’na üstü kapalı destek veren HDP’nin Cuma günü Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklaması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun resmi desteğinin ardından bölgeye inecek HDP kadroları ve örgütleri, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde kapı kapı dolaşarak ortak adayları için oy isteyecek.

Geçen hafta Şanlıurfa’da bir açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi: “Tatilden sonra destekleyeceğimiz cumhurbaşkanı adayımızı mitinglerde açıklayacağız. Hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğimizi açık açık açıklayacağız. Gerçi siz zaten biliyorsunuz.”dedi.

Terör örgütünün direktifleri doğrultusunda hareket eden HDP’nin Cuma gününe kadar Kılıçdaroğlu’na net desteğini açıklayacağı değerlendiriliyor.

Sabah’ta yer alan habere göre bayram sonrası mitinglerini yoğunlaştıracak olan HDP kanadı, gerek parti kadroları gerekse teşkilatlarıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Kılıçdaroğlu’na oy toplamak için yoğun mesai harcayacak.

Kandil ile ortaklığının bu hafta resmiyet kazanması beklenen Kılıçdaroğlu, HDP’yi doğu illerindeki mitinglerinde ziyaret etme ihtimalini bir kez daha gündeme getirecek.

ANKET SONUÇLARI VERİLECEK KARARLARDA ETKİLİDİR

Anket sonuçlarının bu kararda etkili olduğu söyleniyor. Anketler beklentileri karşılamıyor; Sadece ‘Erdoğan’a karşı çıkan ve hiçbir proje üretmeyen HDP destekli 6’lı tablonun bu kararın alınmasında etkili olduğu gelen bilgiler arasında.

TUTUM BELGESİ KABUL EDİLİR Mİ?

HDP ile işbirliğine ilişkin bir itirafta bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, vaatlerinin HDP’nin 2021’de yayınladığı Tutum Belgesi ile örtüştüğünü söyledi.

Tanrıkulu, “Ortak bir metnimiz var, o belgede 2 bin 400 madde var ve altında 6 parti liderinin imzası var. Bu belgenin birçok noktası HDP’nin Tutum Belgesi ile örtüşmektedir.sözleri gündem oldu.

Güçlü demokrasi kisvesi altında yerel özerklik, tutuklu teröristlerin serbest bırakılması ve farklı bir etnik kimlik talebi gibi skandal hedefleri içeren Tutum Belgesi, “ihanet metni”Ayrıca şöyle bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu