Haber

100. Yıl Konutlarında Temel Atma Heyecanı

Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla hazırladığı projelerden biri olan 100. Yıl Konutları’nın temeli atıldı.

Ödemiş’in en kalabalık mahallelerinden Zafer Mahallesi’nde 2 blokta toplam 12 daireden oluşacak 100. Yıl Konutları projesinin temel atma heyecanı yaşandı.

Zafer’de 832,30 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek 100. Yıl Konut Projesi için Yazıcıoğlu İnşaat ile 12 Temmuz 2023 tarihinde yapılan “kat karşılığı inşaat işi” ihalesinin ardından 3 Ağustos 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Ödemiş Belediyesi’ne ait İlçe Fen Caddesi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı şerefine hazırlanan projenin temel atma törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Yazıcıoğlu İnşaat firması sahibi Sedat Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, daire yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yazıcıoğlu İnşaat sahibi Sedat Yazıcı, Ödemiş’te yatırımlarına devam etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: Cumhuriyetin 100. yılında Ödemiş Belediyesi ile birlikte kente yeni bir yaşam alanı kazandıracak örnek bir projeye imza attı. 2017 yılında hayata geçirdiklerini anlattı.

 

BAŞKAN ERİŞ: “YÜZÜMÜZDE MUTLULUK, YÜZÜMÜZDE GURUR VAR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yüzümüzde mutluluk ve gurur var” diyerek, 200 bin yüzölçümüne sahip Ödemiş ilçesinde Belediyeye dair her noktayı en verimli şekilde değerlendirdiklerini sözlerine ekledi. ​1082 kilometrekarelik alanda belediyeye gelir getirecek çalışmalar gerçekleştirdik.

Eriş, derinleşen ekonomik kriz karşısında belediyelerin İller Bankası’ndaki paylarını artırması gerektiğinin altını çizerek, belediyelerin halka en yakın, en çok hizmeti veren kurumlar arasında yer aldığını vurguladı. İzmir’in 40 vergi ödediğini ancak 1 vergi aldığını hatırlatan Eriş, artan maliyetler karşısında belediyelerin her zaman hizmet ve proje üretmeye çalıştığını söyledi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIMLAR ATILACAK

Haziran 2024’te tamamlanması planlanan 100. Yıl Konutları’nın bir başlangıç ​​olacağına inandığını belirten Eriş, ilçelerden biri olan Emmioğlu ve Umurbey mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışması için gerekli imar düzenlemelerini yaptıklarını belirtti. Kentin en eski yerleşim alanlarından biri olan Saraçoğlu Konutları’nda vatandaşların yaşadığı mağduriyetler yeni etaplarla giderilecek. . Sağlıklı, adil ve yerinde kentsel dönüşümle Ödemiş’i Cumhuriyetin yeni yüzyılına hazırlamak istediklerini söyledi.

Eriş, geçmişte arsasını belediyeye bağışlayan, 1994-1999 Ödemiş Belediye Başkanı Mimar Münir Bezmez, Belediye Meclis Üyesi inşaat mühendisi Şevket Hasırcı, makine mühendisi Kadir Coşar ve projede emeği geçen elektrik mühendisi Erkan Acar’a teşekkür etti.

Plaket sunumunun ardından kurban kesilerek dualar okundu. Daha sonra alkışlar eşliğinde 100. Yıl Konutları’nın temeline ilk harç atıldı.

“Daire karşılığında inşaat işi” tarzında yükselecek 100. Yıl Konutları’nda konutların inşaatının tamamlanmasının ardından satış süreci başlayacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından gerekli duyurular yapılacaktır. Vatandaşlar Ödemiş Belediyesi Emlak Kamulaştırma Müdürlüğü’nden proje ve süreç hakkında bilgi alabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu