Teknoloji

Xiaomi SU7’nin seri üretimi bu ay başlıyor: İşte özellikleri

Xiaomi, 28 Aralık’ta düzenlenen etkinlikte merakla beklenen elektrikli otomobilini tanıttı.

SU7 isimli otomobil, Çin’de Xiaomi adına Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) tarafından üretilecek.

Coupe elektrikli otomobil, şirketin tanınmış akıllı telefon markası Mi adı altında satışa sunulacak ve SU7, SU7 Pro ve SU7 Max olmak üzere üç farklı versiyonla satışa sunulacak.

Otomobilin fiyatı henüz belli olmasa da şu ana kadar alınan bilgiler, otomobilin 26 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını gösteriyor.

Seri üretim bu ay başlıyor

Xiaomi’nin ilk arabası olan Xiaomi SU7’nin üretimi bu ay başlıyor. Çin basınında yer alan haberlere göre Xiaomi SU7 elektrikli sedanın seri üretimine şubat ayı sonuna doğru başlanacak.

Şirket, üretim hattını muhtemelen Çin Yeni Yılı tatilinin hemen ardından 19 Şubat’ta faaliyete geçirecek.

Mart ayında yaklaşık 2 bin adet üretilmesi planlanıyor. Üretim hacmi kademeli olarak artırılacak.

Temmuz ayında aylık 10 bin adedi aşması planlanıyor. Son bilgilere göre aracın ilk teslimatları bahar aylarında yapılacak.

HyperOS üzerinde çalışan elektrikli aracın Aqua Blue, Verdant Green ve Mineral Grey olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor.

SU7’nin tek şarjla 800 kilometreye kadar yol gidebildiği belirtiliyor. Xiaomi ayrıca SU7’nin 150 kWh’lik daha büyük bir pil paketini içerecek yeni V8 versiyonunu piyasaya süreceğini duyurdu. Bu yeni sürüm daha uzun menzil ve gelişmiş performans sunacak.

haber-gulagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu