Haber

Soma’da serbest bırakılan madenciler

OSMAN BEKAR

Manisa Soma’da Yeni Anadolu Madencilik önünde eylem yaparken gözaltına alınan Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi 4 kişi bugün serbest bırakıldı. Soma Bağımsız Maden İş Sendikası yöneticilerinden Adem Dadaklı, “Tutuklanacak olan biz değiliz, tutuklanacak olan şirket yöneticileri ve patronlardır” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde Yeni Anadolu Madencilik önünde eylem yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, sendika yöneticileri ve bazı sendika üyeleri gözaltına alındı. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ve sendika yöneticilerinden Engin Köse dün yurt dışına çıkma yasağı ve denetim şartıyla serbest bırakıldı. Öncü Çetin, Volkan Çetin, Barış Altun ve Mehmet Özdemir bugün Soma Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sendikacıların yurt dışına çıkış yasağı ve isim kontrolü şartıyla tahliyesine karar verdi.

Soma Bağımsız Maden İş Sendikası yöneticilerinden Adem Dadaklı, sendikacıların serbest bırakılmasının ardından adliye önünde şu açıklamayı yaptı:

“Biz yöneticiler olarak dün özel bölümle ilgili basın açıklaması yapmak için madene gittik. Her zamanki gibi güvenlik güçleri önümüzü kesip engelledi. Gözaltına alındık, ellerimiz kelepçelendi. Genel Başkanım dahil hepimiz gözaltına alındık.” .Aslında tutuklanacak olan biz değiliz, tutuklanacak şirkettir.Onlar yönetici ve işverendir.Ne zaman hak mücadelesine gitsek karşımıza güvenlik güçleri,jandarma ve polis çıkıyor.Türkiye’de nereye gidersek gidelim. , güvenlik güçleri karşımızda duruyor. Bu kelepçeler bize değil, şirket yöneticilerinin işverenlerine takılsın. Herkese sesleniyorum, bu adalet yerini bulsun.”

Kaynak: ANKA / Güncel

erganiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu