Ekonomi

Sigara menopoz yaşını 2 yıl artırıyor

Bayındır Sağlık Kümesi, Bayındır Söğütözü Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Esra Oben Price, doğal menopoz yaşının genetik, etnik köken, sigara ve üreme öyküsü gibi bir dizi faktörden etkilendiğini ve menopoz yaşının yaklaşık iki kat azaldığını bildirdi. yıl, özellikle sigara içen kadınlarda.

Bayındır Sıhhat Grubu’ndan yapılan açıklamada Tutar, menopoz dönemine ilişkin detayları paylaştı.

Kadınların 12 ay adet görmemesiyle başlayan döneme menopoz adı verildiğine işaret eden Tutar, 40 ya da 50 yaşında belirgin bir patolojik neden olmadan başlayan menopozun doğal biyolojik bir süreç olarak bilindiğini anlattı.

Doğal menopozun ergenlikle başlayan üreme yıllarını sonlandıran bir yaşam süreci olarak tanımlandığına dikkat çeken Dr. Esra Oben Meblağ, menopozun ani olmadığını vurguladı.

Tutar, menopoz öncesi geçiş aşaması ve sonraki değişken sürecin perimenopoz olarak adlandırıldığını ve bu sürecin her hasta için farklı olmakla birlikte 4 yıla kadar sürebildiğini kaydetti.

Tutar, “Doğal menopoz yaşı genetik, etnik köken, sigara ve üreme öyküsü gibi bir dizi faktörden etkileniyor. Özellikle sigara içen kadınlarda menopoz yaşı yaklaşık 2 yıl azalıyor.” sözlerini kullandı.

Menopozun her kadını farklı şekilde etkilediğini belirten Price, “Menopoz ve perimenopoz döneminde birkaç semptom olabilir veya hiç semptom olmayabilir. Semptomlar genellikle adet görmeden aylar veya yıllar önce başlar. Fazla kilolu veya obez olan kadınlarda menopoz daha sık görülebilir.” ve şiddetli sıcak basmaları. Bu nedenle sağlıklı kiloyu korumak önemlidir.” bilgisini verdi.

Menopoz döneminde vücuttaki östrojen seviyesinin doğal olarak azalmasından dolayı sorunlar yaşanabileceğini belirten Tutar, bu durumların görülmesi halinde doktora başvurulmasını önerdi.

“Menopozun hormonsuz tedavisi var”

Menopozun her zaman tedavi edilmesi gerekmediğini belirten Price, şu değerlendirmede bulundu:

“Menopoz döneminde dengeli beslenme, egzersiz ve uyku rutinleri genel sağlığınızı iyileştirir. Yıllık kadın hastalıkları ve doğumlarınızda hasta olmasanız bile smear, pelvik muayene, mamografi ve kemik taraması gibi sağlık tarama tetkiklerinizi önerilen aralıklarla yaptırmalısınız. Sorunların erken saptanmasına yardımcı olacak kontrol.Yaşam biçimi öncesi ve sonrasında oluşan değişiklikler yaşam kalitesini bozuyorsa ve bu sürece bağlı rahatsızlıklar yaşam biçimi değişikliklerine rağmen devam ediyorsa güvenilir ve etkili tedavi seçenekleri vardır. tedaviler menopoz semptomlarının şiddeti ve hastanın beklentileri doğrultusunda bireyselleştirilebilen hormon takviyeli tedaviler veya hormonsuz tedaviler olarak ikiye ayrılır. Belirtilerinizi yönetmek Bu nedenle tıbbi gözetiminizi ihmal etmemelisiniz.”

Menopoz ve perimenopoz döneminde kadınların ruh hallerinin değişebildiğini belirten Amount, “Menopozun başlamasıyla birlikte depresif ruh hali, sıkıntılı ya da sonlu duygular sık ​​görülür. Bu durumla baş edebilmek için bol bol dinlenmeli, sistemli bir şekilde antrenman yapmalı ve aktivitelerle meşgul olmalısın.” Aile, “Arkadaş veya meslektaş gibi durumu yaşayan diğer insanlarla konuşarak sosyal destek almak bu durumu aşmak için değerli. Ancak, ruh halinizdeki dalgalanmalarla baş edemiyorsanız, birçok tedavi seçeneği vardır. Bunların ortasında bir konuşma terapisi olan ve psikiyatristler tarafından uygulanan bilişsel davranışçı terapi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu