Haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da konteyner şehir çalışmalarına devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş merkezli Adıyaman’da afetzedeler için konteyner kent kurulması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çocuk oyun alanı, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kahvehane, çamaşırhane, basketbol sahası, yönetim ofisi ve olmak üzere toplam 400 konteynerin bulunacağı Sakarya Mahallesi’nde Altınşehir Mahallesi’nde 35 bin metrekare alanda bulunan rehabilitasyon merkezinin, bölgenin altyapı, içme suyu ve atık su temasları SASKİ tarafından tamamlandı.

Temiz su temasının başladığı bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Aziz, ilk vanayı açtı.

SASKİ ile bölgede çok önemli alt yapı çalışmalarını yürüttüklerini belirten Yüce, “Kanalizasyon hatları, ana hatlar döşendi. İçme suyu ve atık su hatları tamamlandı. Konteynerler de birer birer geliyor. Biz buradayız. Planlamamız dahilinde Adıyaman’da 400 konteynerlik bir şehir kuracağız.” sözlerini kullandı.

Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde olduklarını belirten Ulu, şunları kaydetti:

“Biz deprem yaşayan, deprem sonrasını gören ve ayağa kalkan şehrin insanlarıyız. Dolayısıyla depremzedelerimizi en iyi anlayacak olan biziz. Bu duygularla afet bölgesine yöneldik. .Sadece biz değil tüm Türkiye burada Şehirlerimizi ayağa kaldıracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu