Haber

Polis Ekiplerinden Dilencilere Şok Operasyon

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların vicdan ve duygularını kullanarak haksız kazanç elde edenlere ve ucuz iş (mendil, yara bandı vb.) satarak para dilenenlere yönelik operasyon düzenledi. Sivil giyimli gerçekleştirilen şok operasyonda çok sayıda dilenci yakalanarak paralarına el konularak adli işlemden geçirilerek geldikleri şehirlere geri gönderildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı gruplar, yardım etmeyi ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmayı görev bilen vatandaşlarımızın vicdan ve duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Para dilenen ya da ucuz eserler (mendil, yara bandı vb.) satarak dilenen kişilere işlem uygulandı. Ramazan ayı olması nedeniyle bu durumu kullanan dilencilerin vatandaşların vicdan ve duygularını suistimal etmelerini engellemek için bölgeye giden polis ekipleri, dilencileri tek tek yakalayarak cezai işlem uyguladı. .

SİVİL GİYSİLERLE OPERASYON

Dilencilere savaş açan polis grupları, bu operasyon için sahaya indi. Özellikle farklı şehirlerden çok sayıda dilencinin geldiğini belirleyen ekipler, yapılan tespitlerde sivil giyimli dilenci operasyonunda en çok şikayet alınan ve dilenciliğin sıklıkla yaşandığı bölgelere odaklandı. Dilenci operasyonunda işlek noktalarda dilencilik yaptığı öğrenilen dilenciler, gruplar tarafından tek tek toplandı. Özellikle kadın dilencilerin kendilerine zarar vermek için yanlarında getirdikleri küçük çocuklar dikkat çekti.

TOPLADIKLARI PARA SONUÇLANDIRILDI

İnegöl Belediyesi merkez binasında bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen dilenciler, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33’üncü Değişikliğinde yeteri kadar ceza aldılar. Polis ekipleri, yakaladıkları dilencilerin üzerindeki paralara el koyarak cezai işlem uyguladı. Şehir dışından gelenler geldikleri şehirlere geri gönderildi.

Polis ekipleri, vatandaşların duygularını suistimal ederek dilenciliği meslek haline getiren bu tür kişilere prestij verilmemesi konusunda da ilçe halkına uyarılarda bulundu.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu