Haber

Milli Emlak’ta ikinci dolandırıcılık iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Mart 2022’de Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait kuponlu arsaları satın alacakları vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 99 zanlı hakkında açılan davada yeni bir gelişme oldu. Duruşmada sanıklar serbest bırakıldı. Ancak tahliye kararlarının ardından polise tahliye olan iki sanık hakkında yeni bir dolandırıcılık raporu geldi.

İstanbul KC’de faaliyet gösteren 24 Kasım 2022 tarihinde Ankara Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giderek dolandırıldığını iddia etti. KC’nin aldığı ifadesinde, asıl davanın sanıklarından Murat Avcı’nın kendisine Ankara’da bakanlıktaki yönetici ve daire başkanlarını tanıdığını, Milli Emlak ile ilgili yerleri de Ankara’da kiralayabileceğini söylediği belirtildi. çok uygun bir fiyat. Sözleşmeyi imzaladığını ve Avcı’ya vekalet verdiğini belirten iş adamı, Avcı’nın Ankara’ya gidiş gelişinden dolayı kendisinden masraflar ve proje çizimleri adı altında para istediğini kaydetti. Bu nedenle K.Ç. defalarca 132 bin 500 TL verdiğini söyledi. Ankara’ya çağrıldıklarında Çevre Bakanlığı önünde bir kafede buluştuklarını ve 80 bin TL daha verdiklerini kaydetti.

Kendisini uzman yönetici olarak tanıtan ve asıl davanın sanığı Eser Albayrak’ın da burada olduğundan bahseden K.Ç. Albayrak’ın kira kontratının tamamlanması için 130 bin TL daha istediğini, arkadaşı OY’nin bu parayı bizzat verdiğini kaydetti. KK şunları söyledi:

“Bakanlığa oyla giren ve bir süre sonra dönen Eser Albayrak’ın işi bana kiralama işi çok masraflı üç arsayı direkt satış yöntemiyle alalım dedi. Ben o gün kira sözleşmesi imzalamadım. Arsanın 5.5 milyon TL olduğunu ancak yetkisini ve çevresini kullanarak 2 milyon TL’nin altına indirebileceğini söyledi.İstanbul’a döndük.Bir hafta sonra Murat Avcı işleri hızlandırmak için 6 bin Euro istedi. Ben yarısını verdim, O. da yarısını verdi.Daha sonra 31 Ekim 2022 de Ankara da buluşmak üzere sözleştik.Daha sonra Murat Çevre Bakanlığı ile whatsapp üzerinden benimle iletişime geçti.Bu yazılarda şöyle yazıyordu. Kemerburgaz’daki iki arsa için 755 bin 813 TL ve 505 bin 92 TL ödemek zorunda kaldık. Sonra bu parayı belirtilen Ziraat Bankası hesabına yatırdım. Murat Avcı da benden harçlık istedi, 10 bin TL de gönderdim.”

Tapuda sahte tapu verdiler.

31 Ekim 2022’de bakanlık önünde tekrar görüştüklerini anlatan iş adamı, Murat Avcı’nın işlemler için 200 bin TL daha istediğini ve bu parayı arkadaşı OY’nin verdiğini belirtti. Daha sonra Eser Albayrak’ın yanına gelerek Çankaya Tapu Müdürlüğü’nün 2. katına çıktıklarını bildirdi. Kendisine 2, OY’ye ise 1 tapu verildiğini bu nedenle Murat Avcı’ya da 400 bin TL’yi bizzat verdiğini kaydetti.

Eser Albayrak’ın kendisine “Tapularınızı 21 gün sonra e-devlette göreceksiniz” dediğini anlatan K.Ç. belirtilmiş:

“İstanbul’a döndükten sonra Şişli Tapu Müdürlüğü’nde tapularımızı sorgulattık. Görevli tapuların sahte olabileceğini söyledi. Daha sonra Ankara Çankaya Tapu Müdürlüğü’ne gittik. Buradaki görevli bize tapunun tapuda olduğunu bildirdi. Tapular sahteydi.Şüphelilerden şikayetçiyim.Dolandırıldığımı bilmiyordum. 1 milyon” 260 bin 62 TL’yi devlet kurumu hesabına yatırdım, iadesini istiyorum. Milli Emlak’tan arsa alma vaadiyle beni dolandıran Murat Avcı’dan ve kendisini bakanlıkta yönetici olarak tanıtan Eser Albayrak’tan şikayetçiyim.”

İş adamı, OY’da 600 bin TL’nin dolandırıldığını belirterek sanıklar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ne oldu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Milli Emlak dolandırıcılığı iddiasıyla Nisan 2021’de operasyon gerçekleştirildi. 65 zanlının gözaltına alındığı operasyonda 19 kişi tutuklandı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, vatandaşları Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne düşük bedelle kupon yer satın alacakları vaadiyle dolandırdığı iddia edilen “ilgili suç örgütü” hakkında 99 sanık hakkında dava açtı. Sanıklar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görev yapan misyonerler de var.

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl erişebilirim?

haberbaykan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu