Haber

Gözlerin döndüğü 28 Mayıs seçimlerinde 2. tur öncesi her iki taraf da dezavantajlı durumda.

14 Mayıs’ta yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,52’sine karşılık yüzde 44,88 oy aldı. Türkiye 28 Mayıs’ta 2’nci cins için yeniden sandık başına gidecek, birinci çeşitte yüzde 50’yi geçmeyen aday yok.

“NASIL OLURSAK KAYBEDİK” DİYETİ VAR

Partiler 2’nci tip seçimler için saha çalışmalarını sürdürürken iki tarafında çekindiği konular bulunuyor. Millet İttifakı cephesindeki en büyük sorun, birinci sınıf seçimlerden istediği sonucu alamayan kitlenin, “Nasılsa kaybettik” diyerek ikinci tip seçimden ümidini kesmesi.

LİDERLER DÜŞÜNÜYOR

Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere ittifaktaki tüm başkanlar birinci tipte, ikinci tipte kendisine oy verenlerin coşkusunu yansıtmak için büyük çaba harcıyor. İttifaktaki isimler, açıklamalarında sık sık 2. varyant için “Sandığa gidin” daveti yapıyor.

CUMHURİYET İTTİFAKINDAKİ “KONFOR” Hüsranı

Cumhur İttifakı cephesinde ise öne çıkan en büyük dezavantaj rehavettir. Ortadaki 5 puanlık fark düşünüldüğünde, “İkinci turda seçimi rahat kazanırız” düşüncesiyle ipleri çözen örgütlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı büyük bir hayal kırıklığına uğratabilir.

ERDOĞAN DA UYARDI: ZAFER İÇMESİNDE DEVAM EDEMEZİZ

Katıldığı bir programda konuyla ilgili uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim günü sonuçlar belli olana kadar sandığa sımsıkı sarılmak zorundayız. Rehavete kapılmayacağız. Zaten birinci turda kazandık. … Allah’ım, zafer sarhoşluğu içinde yola devam edemeyiz. Çok çalışacağız. Fitnecilere inat onların zannettiklerini 85 milyonla bayram yerine çevireceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu