Haber

Erdoğan: İstanbul’da saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ve onlara emir verenlerin en büyük siyasi koruyucuları CHP yöneticileridir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin en büyük siyasi koruyucusu ve onlara emir verenler CHP yöneticileri, özellikle de genel başkanıdır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adayları tanıtım toplantısı ve deprem barınağı teslim töreni için Şanlıurfa’ya geldi. Kapalı spor salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “İstanbul’da saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ve onlara emir verenlerin en büyük siyasi koruyucusu CHP yöneticileri, özellikle de genel başkanıdır. “

“Hiçbir zaman kendi bireysel hesaplarının peşinde koşanlardan olmadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle depremzede illerimizde yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. Azizler şehri Şanlıurfa, kardeşliğin değerini çok iyi biliyor. Dik duruyoruz, başaracağız” dedi. ayakta olun.Tarih boyunca büyük medeniyetlere ve insanlığa hizmet etmiş Urfa bölgesinin kalbimizde büyük önemi vardır.Ülkemiz Şanlıurfa da yaptığımız iş ve hizmetlerden nasibini almıştır.Şanlıurfa’nın tarihi hayalini gerçekleştirmek kolay değil , kültür ve güçlü insan kaynağı potansiyeli. Her zaman birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Sadece çalışmak yetmez. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sımsıkı tutmamız, aramıza kimseyi sokmamamız gerekiyor. Maddi ve manevi mübarek bu şehir Değerleriyle aynı zamanda birçok zorluğu da içinde barındıran bir yapıya sahip.Sizler tanıksınız, biz her zaman şehrin ileri gitmesi için ne gerekiyorsa, sizin iradenizden taviz vermeden yapmaya çalıştık.Devlet yatırımlarını planlarken, meclis ve belediye liderimizi belirlerken. adaylar. Tam bir anlayışla hareket ettik. Hiçbir zaman Şanlıurfa adının arkasına saklanan, Şanlıurfa halkının iradesini istismar eden, kendi gündemlerinin, bireysel hesaplarının peşinde koşanlardan olmadık. Eksiklerimiz, hatalarımız olabilir. Ama şehrimize kazandırdığımızı kimse inkar edemez. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı ve ilçe belediye başkan adaylarımızı da bu bilinçle belirledik. Şanlıurfa’ya katkı sağlayabilecek insanlarla 31 Mart’ta karşınızda olmaya çalıştık. “Artık Cumhurbaşkanımızla, bakanlarımızla, teşkilatımızla el ele verip önce adaylarımızın seçilmesini sağlamak, sonra onlar aracılığıyla şehrimize en güzel hizmetleri getirmek hepimizin görevidir.”

“Herkes siyasetçi olabilir ama herkes devletçi olamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte bizimle birlikte yürüyen, şimdi çeşitli sebeplerle yol değiştirenlerin tercihleri ​​onların işidir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Keşke her zaman, her durumda ideale ulaşabilsek.” Eğer bu olmazsa bizim görevimiz mümkün olanı değerlendirmektir. Bizim bu tür tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. İşimizi her zaman birlikte yürüteceğiz. Sorun yatırımlarla şehrimize iş kazandırmaksa, Bize yardım edebilecek kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi boş tartışmalarla meşgul etmesine izin vermiyoruz. İsmail Fakirullah’ın dediği gibi; ‘Beni anlamayan, yakınımda da olsa uzaktadır. Beni anlayan, uzakta da olsa bana yakındır.’ Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hedefimiz 31 Mart’ta sandıklara giderek yatırımlarımıza devam etmektir. Bunu belediye başkan adaylarımızla başaracağız. Onun dışında her şey bizim için detaydır. 31 Mart’ta Türk asrının şehirlerine hazır mıyız? Seçim akşamı Türkiye haritasını Cumhur İttifakının renklerine boyamaya hazır mıyız? “Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“Ne zaman Türkiye saldırmaya kalksa kirli ittifaklar devreye giriyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye ne zaman önündeki fırsatları değerlendirerek kalkınmayı, kalkınmayı, büyümeyi artırsa, hemen kirli senaryolar devreye giriyor. Bunu son 21 yılda tekrar tekrar gördük. 2011 seçimlerinden sonra da bu duruma bir kez daha tanık olduk. 2023 hedeflerimiz ile büyük bir atılım gerçekleştirdik. 2013 gezi olayları ve farklı emellerle başlayan bu büyük atılım, hala devam eden bir dizi engelle durdurulmaya çalışıldı. FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimleri de bunun bir parçasıydı. PKK, DHKPC gibi terör örgütlerinin seferberliği de bunun bir parçasıydı. Çukur olaylarıyla kendi illerimizi bizden ayırmaya çalışması da bunun bir parçasıydı. Terör örgütü DEAŞ’ın üzerimize salması da bunun bir parçasıydı. Bu oyunun bir parçasıydı.Sınırlarımızda kurulmaya çalışılan teröristler de bu oyunun bir parçasıydı.Komşularımızla yaşadığımız gerilimlerin birçoğu da bu oyunun bir parçasıydı. Ekonomimizi çökertmek için yapılan üstü kapalı operasyonlar da bu oyunun bir parçasıydı. Milletimizle birlikte bu oyunların hepsini birer birer kırdık. Önümüze çıkan her engeli aşıyoruz. Daha çok çalışmaya ve biraz gecikmeye rağmen hedeflerimize adım adım yürüdük. “Milletimiz bu sınavları tüm başarısıyla geçerken, maalesef muhalefet başarısız oldu.”

“CHP, vatana, millete düşman olanın değirmenine su getirir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada asıl sorumluluk ana muhalefet olarak CHP’nindir. Söze gelince bu partinin liderleri cumhuriyetin kurucu partisi olmaktan bahsediyor. Saklamak için 40 yalanı tek ayak üzerinde söylüyorlar.” Kirli ittifakları var ama gerçekte uzun zamandan beri vatana, millete düşman olmuşlardır.” Kimsenin değirmenine su taşımaktan, ekmeğini beslemekten, kendi işlerine alet olmaktan çekinmiyorlar. Ülkenin ortak çıkarlarından ve milli duygudan kopuk bir politikanın sonuna kadar gidebileceğini CHP yöneticileri örneğinde gördük. Bu parti ülkemize karşı bir toplumsal kaos operasyonu olan Seyahat Olaylarını destekledi. Bu parti, FETÖ ihanet çetesinin montaj kasetlerini aylarca Meclis’e taşıyarak darbe girişimine katıldı. Bu parti, sınırlarımıza dayalı PKK/YPG terör örgütü mensuplarını vatansever olarak benimseyerek Cumhuriyetimizi hiçe saymıştır. Bu parti, 15 Temmuz gecesi darbecilerin tanklarını alkışlayarak milli iradeye ihanet etmiştir. Bu parti, küçük siyasi hesaplar uğruna doğrudan ülkemize yönelik tüm emperyalist tuzaklara ev sahipliği yapmıştır. Bu parti uzun zamandır yerel ve ulusal bir siyasi yapının yapmaması gereken her şeyi yaptı. Uzun süredir CHP yönetimine hakim olan zihniyetin Türkiye’nin çıkarlarıyla, milletimizin değerleriyle, vatandaşlarımızın hayalleriyle hiçbir bağlantısı yoktur. Vatanına ve milletine olan sevgisinden hiçbir zaman şüphe duymadığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu uğruna bu partiye oy veren halkımızı yüceltiyorum. “Onlar da mevcut CHP yönetiminin mağdurudur” dedi.

“İstanbul’da saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ve onlara emir verenlerin en büyük siyasi koruyucusu CHP yöneticileri, özellikle de genel başkanıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de hesabı olan herkesin kullanabileceği bir aygıt haline gelen CHP’nin bu içler acısı durumu, İstanbul’daki son terör saldırısıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Teröristlerin en büyük siyasi patronları, Bu saldırıyı gerçekleştirdiler ve emri verenler de genel liderdir.” Bunlar CHP yöneticileridir. Özgür Efendi, genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün tutuklu elebaşına bizzat selam gönderdi. Hatta CHP yöneticilerinden bazıları eylemi gerçekleştiren teröristleri savunmak amacıyla soru önergesi bile verdi. Terör örgütlerinin bültenine dönüşen CHP güdümlü medya kuruluşlarının içler acısı durumunu saymıyorum. Bu partinin uzun bir geçmişi var. Uzun süredir PKK’nın siyasi uzantılarıyla dostluk kuruyor, kirli anlaşmalarla al-sat yapıyor. Ancak terör örgütleri ve bunların iç ve dış uzantıları amaçlarına ulaşmak için CHP’yi koçbaşı olarak kullanmaktadır. Asıl hata, siyasi mesleği uğruna kendini kullanmaya izin veren CHP yönetimidir. Eski genel başkanları 13 ilk kez milletten kırmızı kart gördü ve şimdi dört duvar ortasında kendince siyaset yapıyor. CHP’nin mevcut genel başkanı da aynı doğrultuda ilerliyor. CHP’nin izlediği bu yol ülkeye ve millete hayırlı değildir. Şu anda CHP kendi içinde bir iç savaş yaşıyor. “Bir taraftan eskilerin, diğer taraftan yenilerin birbirine kılıç salladığı bu iç savaşın ne zaman biteceğini kimse bilemez.” – ŞANLIURFA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu