Ekonomi

Döviz piyasaları haftaya veriler öncesi sakin başladı

Dolar/TL: Cuma gününü olumlu kapatan ABD borsaları haftaya hafif düşüşlü bir görüntüyle başlıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in bilinen nedenlerden dolayı ABD’nin kredi notu görünümünü negatife düşürmesi nedeniyle etki sınırlı kaldı.

dolar endeksiBu sabah 105.8 iken 10 yaşında Tahvil faiz oranları %4,65 civarında. Piyasalar yarının ABD’sini arıyor şişirmeÇarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Biden-Xi Jinping toplantısına odaklanılacak gibi görünüyor.

Ayrıca perşembe günü ÜFE veriler de takip edilecek. Eğer ülkede risk primimiz 400 seviyesinin altında hareketini sürdürüyor. Bilgilendirme takviminde haftanın öne çıkan konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü Almanya’ya yapacağı ziyaret oldu. Aynı gün TCMBPiyasa Katılımcı Anketi sonuçlarını Kasım ayında açıklayacak.

Fiyatlandırma tarafında ise döviz kurunda önemli bir değişiklik yok. Dolar/TL’de kısmi yukarı yönlü hareket devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 28,56’da tamamlayan döviz kurunun bu sabah söz konusu seviyenin bir miktar üzerinde hareket ettiği görülüyor. Bu görüntü günün geri kalanında devam edebilir.

Avro dolar:Geçen hafta Powell’ın‘nin açıklamalarının ardından ABD tahvillerindeki satış dalgasının etkisiyle risk iştahı azaldı.

Bu hafta açıklanacak ABD TÜFE verileri piyasalarda tedirginlik yaratıyor. Ayrıca ABD hükümetinin bir kez daha kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması endişeleri artırabilir.

Parite sakin seyrederken 1,0640 desteğinin kırılması durumunda aylık ortalamanın bulunduğu 1,0622 seviyesine doğru bir geri çekilme görülebilir. Öte yandan olası yükselişlerde direnç seviyesi olarak 1,0730 seviyesi takip edilebilir. Ayrıca bugün Fed ve ECBYetkililerin konuşmaları izlenebiliyor.

Ons Altın/Dolar:Geçtiğimiz hafta ons 1.933-1.993 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket etti. altınhaftayı 1.938’de tamamladı.

Ortadoğu’daki gelişmelerin geniş çaplı bir savaş yerine uzun süreli bir çatışmaya dönüşme ihtimalinin artması, gerilimlerin katalizör etkisi yaptığı birçok emtiada olduğu gibi ons altında da geri çekilmeye neden oldu.

Bu nedenle üst üste ikinci hafta düşüş yaşayan kıymetli metalde köklü bir toparlanmanın gerçekleşmesi için başka nedenlere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında 1.930 seviyesinin kaybedilmesi halinde yükseliş eğiliminin sona erdiği söylenebilir. Bu seviyenin altında satışlar daha da sertleşebilir. Artış durumunda aşılması gereken ilk direnç seviyesi 1.950’dir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

bahcelievlerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu