Haber

Cumhurbaşkanlığı adaylarının TRT’deki konuşma sırası belli oldu

Cumhurbaşkanlığı adayları ve siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’ndaki (YSK) propaganda konuşmalarının TRT’deki sıralaması için bugün kura çekimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı adaylarının ilk sıradaki sözleri Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan; İkinci konuşma ise Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan şeklinde olacak.

Cumhurbaşkanı adayları, 7-13 Mayıs tarihleri ​​arasında saat 18.00’de “sözlü ve görüntülü propaganda” haklarını kullanacaklar. Cumhurbaşkanı adaylarının bir gün içinde kullanabilecekleri maksimum konuşma süresi 10 dakika olacak. İkinci tür için seçimin devam etmesi halinde adaylar 24 Mayıs-27 Mayıs ortasında konuşacak. İkinci kurada yer alan adaylar için 22 Mayıs’ta konuşma sırası için kura çekilecek.

Başkan adaylarının konuşma süresi toplamda 20 dakika ile sınırlıdır. Adayların konuşmaları sırasında personel kıyafeti giymeleri ve kravat takmaları zorunludur. Adaylar konuşma yaparken sadece ekranda olacak ve Türk bayrağından başka bir şey görüntülenmeyecektir.

PROPAGANDADA SİYASİ PARTİLERİN DE SIRALAMASI OLDUĞU AÇIKLANDI

Adalet ve Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Partisi, Güç Birliği Partisi, Hak ve Hürriyetler Partisi, Halk Kurtuluş Partisi, İYİ Parti, Millet Partisi, Millet Partisi. , Milliyetçi Hareket Partisi, Milliyetçi Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye Emekçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilikçilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi iki 10 dakikada konuşmalar. Haklı.

Seçimlere katılacak siyasi partilere programlarını ve vaatlerini anlatan ilk gün ikişer konuşma, son gün ise 10’ar dakikalık konuşmalar yapılacak. Meclis’te kümeleri bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, ÂLÂ Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne 10’ar dakikalık ek propaganda hakkı; TBMM’de en fazla üyeye sahip parti Adalet ve Kalkınma Partisi olduğundan 20 dakikalık ek propaganda hakkı; Cumhuriyet Halk Partisi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok üyeye sahip ikinci parti olması nedeniyle 10 dakikalık propaganda hakkına sahiptir.

İLK GÜN KONUŞMA HATTI

YSK’da bugün yapılan kura sonuçlarına göre ilk gün yapılacak konuşmaların sıralaması şöyle;

Refah Partisi, GÜZEL Parti, Halk Kurtuluş Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yenilikçilik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti, Genç Parti.

İKİNCİ GÜN KONUŞMA SIRASI

İkinci gün konuşmaların sırası ise şöyle;

Yenilik Partisi, ÂLA Partisi, Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Partisi, İktidar Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halk Kurtuluş Partisi, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Vatan Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet ve Birlik Partisi, Haklar ve Hürriyetler Partisi. (HABER MERKEZİ)

hizanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu