Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureşi’yi Suriye’de etkisiz hale getirdi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureşi’yi uzun süredir takip ediyor. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleriyle mücadelemiz ayrım gözetmeksizin devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk, ATV Europe, Euro D, Euro Star ve Kanal 7 Europe ortak canlı yayınına konuk oldu.

Çankaya Köşkü’ndeki yayında gazetecilerin Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili soruyu yanıtlayarak, “İyiyim. O günden sonra meydanlarda programlarımı yaptım. Ankara programıydı. Durmadan yola devam ettik. Yerimiz orası. “Bir yerlerde enerji kaynağımız var. Dizi yapamadık, bu aradan sonra ilk dizimizi bu akşam yapıyoruz” dedi.

Yurtdışı seçim bölgesi

3 milyon 300 bin yabancı seçmen statüsünde vatandaş bulunduğunu kaydeden Erdoğan, yurt dışında 4 bin 469 sandık kurulacağını bildirdi.

Erdoğan, 27 Nisan’da başlayan oy verme sürecinin yurt dışı temsilciliklerde 9 Mayıs’ta sona ereceğini, gümrük kapılarında ise 14 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildirdi.

Vatandaşlarımın seçme hakkının süratle ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Yurtdışındaki vatandaşlarımızdan bize gelen ilk soru ‘Bizim oy hakkımız ne zaman olacak? ‘ Ben de merak etmeyin bu hakkı hızlı bir şekilde sağlayacağız dedim. Diğer hükümetler yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı ancak dövize ihtiyaçları olduğu zaman hatırladılar. Onlara oy hakkı verdik” dedi.

YSK’nın bu konuda gerekli altyapıyı tamamladığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’de sandık güvenliği için ne yapılıyorsa, yurt dışında da yapılıyor dedi. Oylar her gün çuvallara konularak elçiliklere gönderiliyor ve 6 ayrı kilitli odaya konuluyor. Bu kilidin anahtarları temsilcilerdedir. Kapı olmadan açılamaz. Muhalefet, işi güvenceye almak için buna sandık güvenliği diyor” dedi.

14 Mayıs’ta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum” dedi.

Seçimlere katılım oranının bir yılda yüzde 19’dan yüzde 36’ya, ardından yüzde 40’a çıktığını belirten Erdoğan, “2018 seçimlerinde bu oran yüzde 50’yi geçti. Teknolojinin imkanlarını kullanarak vatandaşlarımın elektronik ortamda işlemlerini kolaylaştırdık” dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için pasaport harçlarını yarı yarıya indirdiklerini belirten Erdoğan, “Türkiye’ye gelen vatandaşların araçlarını ülkemizde kullanma limitlerini 2 yıla çıkardık. Muhalefet yurt dışında bugüne kadar ne yaptı. Birçok adım attık Vatandaşlarımız 177 merkez ve 46 gümrük kapısında oy kullanabilecek.

Son 21 yılda daha önce hayal bile edilemeyecek birçok adım attık. Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızın araçlarını sınırlar içinde kullanma sürelerini 2 yıla çıkardık.

Şimdi de sandığı vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs’ta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum” dedi.

Depremin yaralarının sarıldığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Azerbaycan ‘Ben bin tane kalıcı ev yapmak istiyorum’ dedi. Temelini dün attık.Dünyanın dört bir yanından vatandaşlarımız yardıma koştu.Yapılanları asla unutmayacağız.Yaralarımızı birlikte saracağız.AFAD Kızılayımız bu süre zarfında canla başla çalıştı. arama kurtarma ekipleriyle diyalog çok güzel.Tabii ki ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum.14 köy konutunu sahiplerine teslim ettik.Bizim için değerli olan burada hızlı bir şekilde kalıcı konutların yapılmasıdır.Orada Hatay’da demir çelikten yapılmış bir hastane inşaatı. 3-6 ay içinde bu hastaneleri de bitirerek halkımıza kazandıracağız.”

Türkiye’nin gücü arttıkça vatandaşın prestijinin de arttığını belirten Erdoğan, “Vatandaşlarımdan güçlerini en iyi şekilde kullanmalarını rica ediyorum. 14 Mayıs bu açıdan büyük önem taşıyor. Muhalefet bizim insanımızı tanımıyor. İktidarın yaptıklarını gören kimseyi muhalefet sevmez.Bu zihniyet milletimizin vicdanında vardır.” Transfer yapıyoruz” dedi.

Erdoğan, anketlere ilişkin, “Şu anda meydanların diliyle konuşursak farklı bir tablo var. Meydanların dili derseniz 14 Mayıs’ta gümbür gümbür bir zafere gidiyoruz. bunlara bakın sandıklarda olumlu bir hava görüyoruz.Şu ana kadar sahada bir tablo görüyoruz, diğerlerinde böyle bir tablo yok.Arkadaşlarımız sahadayız diyorlar.Biz doğal olarak bu seçimde farklı bir atak yaptık. Hepsini sahaya sürdük, aday yaptık. 17 18 bakan şu anda yerde.Kemal Bey gibiler.Böbürlenmiyorlar yapılanı konuşuyorlar.4 dolar toplayacak. Giresun’da fındık için.Aman Allahım ne saçmalık.İzmir’de esip gürlüyor.Şimdi İzmir’de daha iyi bir İzmir, daha düzenli bir Ankara, daha yakışır bir İstanbul diyor.” dedi.

Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, “Biz bu tür saçmalıkları biliyoruz ama şimdi İzmir’de diyor, daha iyi bir İzmir, Ankara, İstanbul diyor. Ben yurtdışındaki kardeşlerime buradan sesleniyorum. İstanbul’u siz yönetiyorsunuz ve siz yönetiyorsunuz. 4 yıl Ankara, daha iyi bir İstanbul’a Daha iyi bir Ankara getirebilir misin Bunlar çöp çukur çukur İstanbul çöptü ben bunlardan misyon aldığımda Bunları aldığımda denizin dibindeki çamuru taşıdık. Haliç Şimdi orada oyun parkı var.Bununla kalmayıp orada durmadık,Haliç Kongre Kongresi’nin hemen yanı başındayız.Merkez’in temellerini attık.Kültür sanattan bahsediyorlar, ne kültür sanat ne kültür sanat biz yaptık aynı durum şimdi izmir de var körfez kokudan geçmiyor ankarada hava limanı var melih bey döneminde yapıldı belediye yaptı yolu Ankara havalimanını aldı, İzmir’de havalimanı yoktu, Adnan Menderes havalimanını yaptık. İstanbul-İzmir arasını 7 buçuk saatte, 3 buçuk saatte aldık. İyi bir İzmir derseniz, iyi bir İzmir inşa ettik. Sağolsun Binali Yıldırım’ın da burada çok etkisi var. Ne yaptın? Yabancı vatandaşım bunu bilmeli.

Geçenlerde HDP’den bir temsilci bir konuşma yaptı ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacağız’ diyor, neymiş yeni Cumhurbaşkanlığı kuracakmışlar. AK Parti’nin iktidarda olduğu, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede onların böyle bir şey yapması mümkün değil, onlara gereken cevabı vereceğiz. Devletimiz vatandaşımızın yanındadır” dedi.

Avrupa’da ırkçı saldırılar

Almanya’da İslamofobi ve ayrımcılığın Batı’da kanser gibi yayıldığını vurgulayan Erdoğan, “Batı artık buna cesaret edemiyor. Almanya’da 8 vatandaşımın hayatını kaybettiği NSU olayında iç açıcı bir karar çıkmadı. Tabii ki takip edeceğiz, gerekirse mahkemelerde takip edeceğiz, “Uluslararası mahkemelere taşıyacağız, tazminat almaya çalışacağız. Yurtdışında Kur’an-ı Kerim’e saldırdı. Onları takip edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı bir dayanışma topluluğu oluşturdu” dedi.

MİT’ten Suriye’de nokta operasyonu

Büyük ve güçlü Türkiye’nin vatandaşlarının gurur kaynağı olduğuna işaret eden Erdoğan, terör örgütlerini bastırdıklarını ve bu çabanın Avrupa’nın güvenliğine de katkı sağladığını belirtti. Erdoğan, “NATO’da PKK/PYD ile sonuç alan tek ülkeyiz. MİT, DEAŞ elebaşı Ebu Hüseyin el-Kureşi’yi uzun süredir takip ediyor. Bu kişi dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleriyle çalışmalarımız bu ayrım gözetmeden devam ediyor.ABD yapınca dünya konuşuyor.MİT bizim dönemimizde bir uluslararası mücadele örgütü haline geldi.Bizim teşkilatımız da Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının buluşabileceği düzeye geldi.Önceden bir Türk evi vardı, yetmedik, yenisini BM’nin önüne getirdik” Türk evi yaptık. Esir mübadelesinde olan Ukrayna ve Rusya liderleriyle de olumlu bir havamız var. Tahıl koridorunda iyi çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Yurt dışında doğup büyüyen gençlerimizin kamuda istihdamını artıracağız. Yurt dışında yetişen nitelikli beyinlere ülkemizde istihdam sağlayacağız” dedi.

2.000 yeni işçi alımı müjdesi

TTK’ya bağlı madenlerde yaz aylarında 2 bin yeni personelin işe başlayacağı söylentisini paylaşan Erdoğan, “Kardemir’e önümüzdeki aylarda 600 yeni işçi alacağımızın müjdesini veriyorum. TEKNOFEST’e katılımı görünce , gençlere olan şevkim ve inancım artıyor.9 milyon katılımcı vardı.Yarın 2.5 milyona ulaşacağını söylüyorlar.TEKNOFEST’in gençleri gümbür gümbür geliyor.Muhalefet bu TEKNOFEST etkinliğini hala anlayamadı.Bir şeyler yakaladılar.Buluştular. Amerika’da biriyle tanıştım 14-15 yıl önce tanıştım Türkiye’de yatırım mı dedim yap istersen hoşgeldin kapımız açık o günden beri ortalıkta adam yok gideceksen yap gel yap yap kemal bey ben uçak fabrikası kuracak adamı buldum der Şu anda Türkiye. Baykar’ımız var, TUSAŞ’ımız var. Şu anda hepsi üretiyor” dedi. – ANKARA

habereyupsultan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu