Yaşam

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi sinemalardan kaldırıldı

Müzisyen Cem Karaca’nın hayatını anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin kaldırılması için mahkemenin belirlediği 3 milyon 500 bin TL’lik teminatın Cem Karaca’ya eski eşi İlkim Karaca tarafından yatırılmasının ardından film sinemalardan kaldırıldı. gösterimden.

Yapım şirketinden Aytaç Medya tarafından yapılan açıklamada, “Filmimiz ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ sadece bir sinema eseri değil, aynı zamanda Cem Karaca’nın sanatını, dönemin sosyal ve kültürel atmosferini yansıtan değerli bir belgedir. çalışkan bir hayat.” “Müzik yolculuğunu ve etkisini seyirciyle buluşturmak, sinema aracılığıyla gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir onur ve sorumluluk.”

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır bir şekilde çekimlerini büyük bir emek ve özenle tamamladığımız ve 26 Ocak 2024 Cuma tarihi itibarıyla seyirciye emanet ettiğimiz “Cem Karaca’nın Gözyaşları” sinemamız, yapılan müdahaleyle durduruldu. Davacı tarafın mahkemeye yatırdığı 3,5 milyon TL teminatın ardından ihtiyati tedbir kararı görüşten kaldırıldı.

Bu süreçte davacı, ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmimizde kullanılan eserlere izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştır. Ancak sinemada kullanılan tüm müzikler için MESAM (Türk Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığıyla müziğin hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır.

‘Muhtar, Emrah, Tamirci Çırağı, Şeref Belası, Çok Yorgunum, Ceviz Ağacı, 1 Mayıs, Beni Bekle, Dadaloğlu, Hep Kahır’ adlı filmimizde kullandığımız müziklerin haklarının 4/3’ü Cem Karaca’nın oğluna ve sinemamızın danışmanı Emrah Karaca. . Müziğin 1/4 hakkı, davacının 2018 yılından itibaren tüm haklarını satarak devrettiği All Stars Music’e aittir.

Yapım şirketi olarak Emrah Karaca’nın sahip olmadığı 4/1 hakkını MESAM’ın yasal olarak belirttiği kurumdan aldık. Bu durumda sinemamızın müzikal içeriği için gerekli tüm yasal izinlerin alındığını ve hak sahiplerine ilişkin tüm şartların yerine getirildiğini bir kez daha belirtmek isteriz.

Filmimizin vizyona girmemesi kararı hem bizi hem de Cem Karaca hayranlarını üzdü. Cem Karaca’nın sesinin geçmişte olduğu gibi bir kez daha susturulduğunu görmek bizi derinden yaralıyor. Müziğimizin dünyaca ünlü isimlerinden biri olan Cem Karaca, müziğiyle milyonlarca insanı etkilemiş ve ilham kaynağı olmuştur.

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmimiz sadece bir sinema eseri değil, aynı zamanda Cem Karaca’nın sanatını, dönemin sosyal ve kültürel atmosferini yansıtan değerli bir belgedir. Karaca’nın zorlu yaşamını, müzikal yolculuğunu ve etkisini seyirciyle buluşturmak, sinema aracılığıyla gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir onur ve sorumluluktur.

Yargılama süreci devam ederken, gelecekte adaletin yerini bulacağına, tedbir kararının kaldırılacağına ve sinemamızın yeniden kamuoyuyla buluşacağına yürekten inanıyoruz.

“Dava sürecinde başından itibaren sinemamıza destek veren değerli Cem Karaca hayranlarına, değerli sinemaseverlere ve değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunarız.”

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu