Haber

Bursa Kestel’de kredi defterleri kapandı… Belediyeden 2 milyon TL’lik ‘sosyal’ destek

BURSA (İGFA) –Hayata geçirdiği sosyal yardım projeleriyle dikkat çeken Kestel Belediyesi, alacak defterlerini toplama ve elektrik-su borçlarını kapatma projesine bu yıl da devam etti.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilçedeki marketlerde bulunan tüm alacak defterleri Kestel Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Kredi defterlerinde yer alan şahısların gelirlerinin tespit edilmesinin ardından ödemede sıkıntı yaşanabilecek vatandaşların borçları Kestel Belediyesi tarafından ödendi. Öte yandan, market ve bakkal esnafı da camlara “Kredi borçları Kestel Belediyesi tarafından ödendi” yazılı kağıt yapıştırdı.

Bu yazı üzerine bakkala gelen vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

ELEKTRİK VE SU BORCU ÖDENDİ, 1 TON ET DAĞITILDI

Borç defterlerini ödeyerek vatandaşlara büyük destek veren Kestel Belediyesi bununla da yetinmedi.

UEDAŞ ve BUSKİ’den temin edilen ilçedeki borçlu listeleri üzerinden detaylı gelir ve durum araştırması yapan Kestel Belediyesi ekipleri, elektrik ve su borcu olan yaklaşık 650 hanenin borcunu ödedi. Borcu ödenen vatandaşların cep telefonlarına ‘Kestel Belediyesi tarafından borcunuz ödenmiştir’ yazılı mesajlar gönderildi. Ayrıca Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kestel Belediyesi çalışanlarından oluşan 12 farklı grup, ihtiyaç sahiplerinin evlerine 1 ton et ve 1000 adet gıda kolisi ulaştırdı.

Kestel Belediyesi, 250 aileye sosyal destek alışveriş kartı dağıtırken çocukları da unutmadı. Kestel Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 250 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ise çocuklara oyuncaklar ve akıl oyunları hediye etti.

Kestel Belediye Başkanı Tanır, göreve geldikleri günden bu yana her alanda en uygunu olmak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Geçen 2 yılda olduğu gibi Ramazan ayını Ramazan ayı ilan ettik. sosyal yardım.İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın elektrik-su borçlarını ödedik, marketlerde krediyle ödedik.Defterlerini topladık.Bir yandan koli gıda dağıtıyoruz, bir yandan et dağıtıyoruz.Yok bir şey. çocuklarımızın bayrama yepyeni kıyafetlerle çıkması bizi daha çok mutlu edebilir.ayrımcılık ve yok sayma.Herkesin tok, herkesin memnun, herkesin sıcacık olduğu bir Kestel için çalışıyoruz ve çalışacağız. , biz büyük bir aileyiz ve her geçen gün daha da büyüyeceğiz.Sosyal yardımlarımızın toplamı 2 milyon lira.Emeği geçenlerden destegi olanlardan Rabbim razı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu