Yaşam

Bir Kez İzleseniz Bile İzlemeye Doyamayacağınız Son Derece Keyifli Filmler

Merhaba. Sinemada herkesin bir daha izlemekten asla bıkmayacağı özel sinemalar vardır. Hem konusu hem de oyunculuklar bizi o filmleri tekrar izlemeye sevk ediyor. Bu içerikte @davidcinema takipçilerine ‘Bir daha izlemeye doyamadığınız filmler hangileri?’ sorusuna gelen filmleri topladım. Peki, böyle bir sinemanız var mı?

İyi seyirler.

25. Zodyak (2007)

1968 ile 1983 ortaları arasında geçen, San Francisco’lu bir karikatürist, Kuzey Kaliforniya’yı bir cinayet serisiyle terörize eden kimliği belirsiz bir kişi olan Zodiac Killer’ın izini sürmeye takıntılı amatör bir dedektife dönüşür.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

24. Ofis Alanı (1999)

Film, kötü patronlarına talihsiz bir zimmete para geçirme girişimiyle karşılık veren üç ofis çalışanının hikayelerini komik bir şekilde anlatıyor.

Yönetmen: Mike Yargıç

Oyuncular: Ron Livingston, Jennifer Aniston, David Herman

23. Her Şey Her Yerde Hepsi Evvel’de (2022)

Film, çamaşırhane işleten orta yaşlı Çinli bir göçmen kadının başka dünyaları keşfetmesini ve sürdürebileceği hayatlarla bağlantı kurarak tek başına varoluşu kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenmesini konu alıyor.

Yönetmenler: Daniel Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis

22. Hazır Oyuncu Bir (2018)

OASIS adlı sanal gerçekliğin yaratıcısı öldü. Ölümünden sonra, servetinin ve dünyasının kontrolünü kendisine vermeleri koşuluyla, tüm OASIS kullanıcılarına Paskalya yumurtasını bulmaları için bir meydan okuma düzenler.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn

21. Adaline Çağı (2015)

20. yüzyılın başında doğan genç bir kadın kaza sonucu yaşlanmaz. Uzun yıllar yalnız kaldıktan sonra içine düştüğü sonsuz yaşamı zorlaştıran bir adamla tanışır.

Yönetmen: Lee Toland Krieger

Oyuncular: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford

20. Ayna (1975)

Kırklı yaşlarında ölmekte olan bir adam geçmişini hatırlamaya başlar. Bunlar, onun çocukluğunu, annesini, savaşı, bireysel anları ve tüm Rus ulusunun yakın tarihini anlatan şeyler.

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Oyuncular: Margarita Terekhova, Filipp Yankovskiy, Ignat Daniltsev

19. Uçak! (1980)

Film, komik bir şekilde, mürettebatı gıda zehirlenmesinden hasta olan yolcularla dolu bir uçağın, nevrotik eski bir savaş pilotunun yardımıyla sadık bir biçimde düşürüldüğüne dair iddiaya giriyor.

Yönetmen: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker

Oyuncular: Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen

18. Ağ (1976)

Bir televizyon ağı, perişan haldeki eski bir spikerin haber medyası hakkındaki saçmalıklarını ve ifşaatlarını alaycı bir şekilde kullanır. Ancak bir süre sonra mesajlarına bakmanın sorun olabileceğini fark eder.

Yönetmen: Sydney Lumet

Oyuncular: Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch

17. Dünyalar Savaşı (2005)

Bir uzaylı istilası, insanlığın geleceğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu felaket kabusu, hayatta kalma mücadelesi veren Amerikalı bir ailenin gözünden anlatılıyor.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins

16. Joe Black ile Tanışın (1998)

Bir kazada ölen genç bir adam kılığına giren Death, bir medya işvereninden kendisine Dünya’daki yaşamı öğretmesi için rehberlik etmesini ister ve bu süreçte kralın kızına aşık olur.

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani

15. Yana (2004)

Film, Kaliforniya’nın şarap ülkesine bir haftalık bir geziye çıktıklarında hayal kırıklığından başka hiçbir şeyi olmayan iki orta yaşlı adam hakkındadır.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Thomas Haden Kilisesi, Virginia Madsen

14. Diriliş (2015)

1820’lerde bir kürk ticareti gezisinde, bir sınır muhafızı bir ayı tarafından sakatlandıktan ve av ekibinin üyeleri tarafından ölüme terk edildikten sonra hayatta kalmak için savaşır.

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

13. Rushmore (1998)

Rushmore Akademisi’ndeki bir genç, kendisinden çok daha yaşlı bir öğretmene aşık olan orta yaşlı bir sanayiciyle de arkadaş olur. Daha sonra aşkının ve arkadaşının bununla bir ilgisi olduğunu öğrenir ve bu da onu bir kan davası başlatmaya sevk eder.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams

12. Gece Gezgini (2014)

Umutsuzca bir iş ve dolandırıcı arayan Louis Bloom, Los Angeles suç gazeteciliği dünyasına girer. Ancak kendi hikayesinin yıldızı olabilmek için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulandırıyor.

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

11. Manolya (1999)

San Fernando Vadisi’nde geçen film, aşk, bağışlama ve bu yaşamda bir anlam arayan birbiriyle ilişkili karakterlerin deneyimlerini destansı bir anlatımla anlatıyor.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore

10. Kayıp Otoyol (1997)

Film, Los Angeles’ta yaşayan ve bir gece kulübünde saksafon çalan Fred Madison’ın başına gelen garip olayları konu alıyor. Karısı Renee’nin onu aldattığı paranoyasıyla yaşayan Madison, evinin dışarıdan çekilmiş bir görüntüsünü alır.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius

9. Rus Gemisi (2002)

Rusya’daki hayatına dair acı hatıralarıyla tanınan 19. yüzyıldan kalma bir Fransız aristokrat, Rusya Devlet İnziva Yeri Müzesi’ne gider ve son 200 yılın tarihi figürleriyle karşılaşır.

Yönetmen: Alexander Sokurov

Oyuncular: Sergey Dreyden, Mariya Kuznetsova, Leonid Mozgovoy

8. Fantastik Bay Tilki (2009)

Bay Fox, ailesini beslemek için her akşam üç güçlü çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalar. Tilkiden bıkan çiftçiler, onu öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha akıllı davranarak bulunduğu yerden kurtulmaya çalışır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

7. Taksi Şoförü (1976)

Film, New York’ta gece taksi şoförü olarak çalışan, karşılaştığı yolsuzluk ve aşağılık duygusuyla şiddetli bir şekilde mücadele eden, akli dengesi yerinde olmayan bir savaş gazisinin etrafında dönüyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd

6. Gözler Tamamen Kapalı (1999)

Başrollerini Tom Cruise ve Nicole Kidman’ın paylaştığı film, yeni bir deneyim yaşayarak en içteki ve en güçlü dürtülerini bulmaya çalışan evli bir çifti konu alıyor.

Not: Filmin çekildiği dönemde aslında evli olan Tom Cruise ve Nicole Kidman, filmden birkaç yıl sonra boşandı. Sinemanın çiftin ilgisini olumsuz etkilediği düşünülüyor.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field

5. Hayalet İplik (2017)

1950’lerin Londra’sında geçen film, ünlü bir terzi olan Reynolds Woodcock’un ilham kaynağı ve sevgilisi olan genç, iradeli bir hanımefendi Alma tarafından titiz hayatı alt üst edilen hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

4. Kasaba (2010)

Hırsızların ustalarından oluşan bir ekip bir bankayı soyar ve müdür yardımcısı Claire’i rehin alır. Ekip üyelerinden biri Claire’e aşık olunca işler karışır.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm

3. Çin Mahallesi (1974)

Film, 1930’ların Los Angeles’ında zina yapan bir adamı ortaya çıkarmak için tutulan özel bir dedektifin kendisini bir aldatma, yolsuzluk ve cinayet ağına yakalanmış bulması hakkındadır.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston

2. Olağan Şüpheliler (1995)

Filmde, hayatta kalan yalnız bir kişi, polisin rastgele görünen beş suçluyla karşılaşmasıyla başlayan, ancak bir teknede feci bir silahlı çatışmaya yol açan şok edici bir dizi olayı anlatıyor.

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

1. Egzotik (1994)

Farklı insanların bir toplantıya geldiği bir striptiz kulübü vardır: Liseli kız kılığına girmiş dansçı, o dansçıya aşık olan DJ, DJ’in hamile karısı, bu striptizci kızda kayıp kızını arayan bir adam. , bu adamın ziyaret ettiği evcil hayvan dükkanının bastırılmış eşcinsel sahibi. .. Sinema, striptiz kulübüne gelen tüm bu farklı insanları ve onların bastırılmış tutkularının gün ışığına çıkmasını konu alıyor.

Yönetmen: Atom Egoyan

Oyuncular: Bruce Greenwood, Elias Koteas, Don McKellar

Hangi filmleri tekrar tekrar izliyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu