Haber

Bakan Çavuşoğlu: “Hedefimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türk Yüzyılı yapmaktır”

Bakan Çavuşoğlu: “Hedefimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türk Yüzyılı yapmaktır”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Önceliği Vatan ve Türk Milleti Olanlarla Cumhur İttifakını Kurduk”

BARTIN – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, birinci öncelikleri vatanseverlik ve Türk milleti olan partilerle Cumhur İttifakı’nı kurduklarını belirterek, amaçlarının Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türk Yüzyılı yapmak olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın’ın Ulus ilçesinde STK temsilcileriyle görüşme için geldi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin elde ettiği başarıların herkes tarafından takdir edildiğini ve dünyadaki gelişmelere bakıldığında Türkiye’nin çok daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “Az önce Ukrayna Savaşı’ndan bahsettim, Libya, Suriye ve Afganistan’da kırılganlık devam ediyor mu? Kafkasya’daki kırılganlık ortada. Çin ile rekabet artık daha da kızıştı. Sistemde geleceği göremiyoruz.Bu nedenle sistem yetersiz kalınca birçok aktör ortaya çıkmaya başladı.Çin artık siyasetin içindeyim diyor, beni sadece ekonomik olarak saymayın.Aynı şekilde Hindistan’ı da içine alma politikası izliyor. Çin ile birlikte Avustralya, Amerika ve İngiltere yeni güçler doğuyor Dünyada bir güç paylaşımı var Biz bu paylaşımın neresinde olacağız Mevcut durumdan memnun olursak çok iyi bir yerde olmayacağız. Şu anda güçlüyüz ama bu güç bize yetmiyor. Dünyada ilk 10’a girmemiz gerekiyor. Atılımlar, akıllı bir güç olan Türkiye’nin şirketi ile küresel bir aktör olması değerli bir başarı” dedi. .

Terör, ırkçılık ve İslamofobi gibi eylemlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, “Bizden başka bunlarla baş edebilecek ülke var mı? İskandinavya’da Türk Büyükelçiliği önünde korkakça Kuran yakılmaları neden yapılıyor?” Neden Türk bayrağıyla yapıyorlar, çünkü biliyorlar ki “İslamofobi ile mücadelede en çok Türkiye çalışıyor. Bu yüzden Türkiye’yi ve Türk milletini hedef alıyorlar” dedi.

Çavuşoğlu, “Terörle mücadele çabalarımızı sürdürmemiz gerekiyor.” “Devam etmemiz gerekiyor ama sorunlarımızın çözülmediğini kabul etmemiz gerekiyor. Bu sorunları diyalog yoluyla çözmek için adımlar atmamız gerekiyor ama haklarımızı da korumamız gerekiyor. Türkiye’nin bundan sonraki süreçte istikrarı ve gücü çok değerli. .”

Öncelikleri vatanseverlik ve Türk milleti olan partilerle Cumhur İttifakı’nı kurduklarını anlatan Çavuşoğlu, “Önce Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nı kurduk. Aramıza yine Büyük Birlik Partisi ve Refah Partisi katıldı. Cumhur İttifakı güçlü olmak lazım çünkü biz ne kadar güçlüysek o kadar istikrarlıyız cumhuriyetimizin ilk yüzyılı muvaffak oldu bu benimde AK Parti iktidarım döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle gururla söylüyorum Cumhuriyetimizin ilk yüzyılı tüm zorluklara rağmen başarılı geçti, ancak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türk Yüzyılı yapmak zorundayız.” Bizim amacımız budur. Şimdi Türkiye’nin ayağa kalkma zamanı. Elbette kolay olmayacak, yine zorluklarla karşılaşacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşu da Kurtuluş Savaşı da kolay olmadı. Bırakın geçmişi, son 20 yılda tek başımıza iktidar olduğumuzda çektiğimiz sıkıntılara baktığımızda kolay olmadı ama zorluklar var.” İnşallah 14 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye daha da güçlenir ve istikrarımız devam eder” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu