Haber

Avrupa Güreş Şampiyonası’nı kazanan Greko-Romen Güreş Milli Takımı yurda döndü

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda takım şampiyonu olan Greko-Romen Güreş Milli Takımı, yurda döndü.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalyayla tamamlayan Greko-Romen Güreş Milli Takımı, İstanbul’a geldi. Milli takım, İstanbul Havalimanı’nda şampiyonluk kupasıyla poz verdi. Mesleklerinde ilk kez altın madalya kazanan Alperen Berber ve Selçuk Can, çok mutlu olduklarını belirtti.

Alperen Berber: “Bu başarıyı Türkiye’ye ithaf ediyorum”

Greko-Romen stil 82 kiloda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan 18 yaşındaki Alperen Berber, “Çok mutluyum, çok gururluyuz, bu başarıyı Türkiye’ye armağan ediyorum. 18 yaşında Greko-Romen şampiyonluğu. Tarif edilemez bir duygu. O anda ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Yeni bir fark.” “Yapmaya başlıyorum” dedi.

72 kiloda şampiyon olan bir diğer milli güreşçi Selçuk Can ise, “Kariyerimde ilk kez Avrupa şampiyonu oldum. Daha önce de Avrupa şampiyonasında üçüncülük madalyalarım vardı. Ancak kendimizi zorlayamadık. Finaldeyiz. Bu kez şampiyon olduk. Avrupa ve dünya şampiyonu bir takımız. Bu yıl yine.” “Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olduk. Mükemmel bir takımımız var, bize emeği geçen tüm hocalarımıza, antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzde olimpiyatlar var, bunun için çalışmaya başlayacağız.” dedi.

Rıza Kayaalp: “Belki bu sefer olimpiyat şampiyonu bahşedilir”

Grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazanan İstek Kayaalp, duygularını şöyle dile getirdi:

“Buraya rekor kırmak için gittim ve o yüzden iyi hazırlandım. Rakibime karşı üstün olduğumu biliyordum. Oraya çıkmamak için rakibe saldırdık ve orada talihsiz bir oyunla karşılaştım. Tabii ki , üzgünüm. Ancak Avrupa’da 14. finalimi yaptım. Neresinden bakarsanız bakın bu inanılmaz.” “Başarıdır. Bunu her sene söyledim, son üç olimpiyatta her olimpiyata Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gidiyordum. Bu sefer Avrupa ve dünya ikincisi olarak gidiyorum. İnşallah gideceğim. Bu sefer olimpiyat şampiyonluğu verilecek” dedi.

“Bu yenilgiden sonra yaptığım işe kızacak bir insan değilim.”

Rakiplerine karşı daha güçlü olduğunu belirten Kayaalp, “Bazen hatalar olabiliyor. Bunu daha önceki yıllarda da yaşadım. Çalışmaya devam etme, olimpiyatlara konsantre olma ve altın madalya kazanma hayalim var, kendimi daha çok hissediyorum. Önemli psikolojiyi bozmadan uygun. Önümüzdeki 5-6 ay içinde altın madalya kazanma hayalim var.” Zaman var. Bütün hazırlıklarım bu yönde olacak. Rakibime dakika dakika, saniye saniye atak yaparak oradaki maçları kazanmak istiyorum. Bunu yapabilecek güce ve kudrete sahibim. Aslında hiçbir zaman her şampiyonluktan sonra şımarık bir sporcu olmadım. Bu yenilgiden sonra yaptığım işe küsecek bir insan değilim. Bu beni daha hırslı yapacak. “Takım olarak da büyük başarılara imza attık. Grup olarak da bu yıl şampiyon olduk. Genç kardeşlerimiz Avrupa şampiyonu oldu. Biz ayrıldıktan sonra da madalya kazanmaya, şampiyon olmaya devam edecekler” dedi.

“Bayrağı öpmek geldi içimden”

Rıza Kayaalp, yarı final karşılaşmasının ardından rakibi Beka Kandelaki’nin formasına Azerbaycan bayrağını öpmesi sorulduğunda, “Azerbaycan’la iki devlet, tek milletiz. Bu anlık bir olaydı. Geçen yıl da tanışmıştık. Bundan önceki yıl yarı finalde karşılaşmıştık. “Son üç Avrupa şampiyonasında Azerbaycanlı sporcularla karşılaştım. Güzel bir meydan okumaydı. Ondan sonra o bayrağı öpmek geldi içimden. Aslında ben Azerbaycan’ı seven bir insanım. Birçok karşılaşmada Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla yarıştım” dedi. – İSTANBUL

adilcevazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu