Haber

Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Akif Çağatay Kılıç’ın Kariyeri ve Siyasi Hayatı

Gençlik ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yeniden gündeme gelen isimler arasında yer aldı. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Meclis üyeleri ve yeni bakanların açıklanması beklenirken, bahsi geçen isimlerden biri de Akif Çağatay Kılıç oldu. Peki Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Akif Çağatay Kılıç’ın eğitimi, kariyeri ve siyasi hayatı merak ediliyor…

Akif Çağatay Kılıç kimdir?

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976’da Almanya’nın Siegen şehrinde doğdu. Aslen Trabzon Sürmeneli’li olup Samsun Ataköy’e yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. 10 yaşına kadar Almanya’da yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü. Geldiği yıl İstanbul Işık Lisesi’nde eğitimine başladı. Burada bir yıl okuduktan sonra eğitimini İstanbul Özel Alman Lisesi’nde tamamladı.

Eda Kılıç ile evlidir. Almanca ve İngilizceyi çok iyi konuşuyor.

Akif Çağatay Kılıç’ın Eğitimi ve Kariyeri

Lisans eğitimini Hertfordshire Üniversitesi’nde Siyaset ve Avrupa Çalışmaları alanında tamamladı. Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi eğitimini tamamladıktan sonra bir yıl Sabancı Holding Londra Ofisi’nde satın alma uzmanı olarak çalıştı. Buradaki görevinden ayrıldıktan sonra uzun süre Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Yardımcısı olarak çalıştı. Bu süreçte Erdoğan’ın yakın kadro kadrosunda aktif rol aldı ve yurt dışı gezilerinin çoğunda Recep Tayyip Erdoğan’ın tercümanlığını yaptı.

Akif Çağatay Kılıç’ın Siyasi Hayatı

2011 Türkiye Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için 10 Mart 2011 tarihinde Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etti. 11 Nisan 2011’de Samsun 5. milletvekili adayı oldu. 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Samsun’da oyların %61.86’sını alarak AK Parti’den milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

TBMM Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Kümesi Başkanlığı, Türkiye-Arjantin Parlamentolar Arası Dostluk Kümesi Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Dışişleri Bakanlığı Saymanlığı görevlerinde bulundu. Parlamento Dostluk Kümesi, Türkiye-Kanada Parlamentolar Arası Dostluk Kümesi genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamento Dostluk Kümesi üyesidir. .

Akif Çağatay Kılıç’ın Bakanlık Dönemi

26 Aralık 2013’teki kabine değişikliğinin ardından Suat Kılıç’ın ardından Gençlik ve Spor Bakanı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 29 Ağustos 2014 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevine devam etti. 2015 Haziran Genel Seçimlerinde, yine AK Parti Samsun Milletvekili seçildi. Bu arada Seçim Hükümeti görevine devam etti. Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından Binali Yıldırım’ın kurduğu 65. Türkiye Hükümeti’nde görevine devam etti. 19 Temmuz 2017’de yapılan kabine revizyonu sonrası görevini tamamladı.

Bakanlık görevini devrettikten sonra Meclis’e döndü. 24 Haziran 2018 tarihli genel seçimlerde yeniden İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te yer aldı. 27. dönemin başında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı görevini üstlendi. Yasama döneminin ikinci yarısında Dışişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi. Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Kümesi Lideri olarak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu