Haber

ABD’nin Maine kentinde Silahlı Saldırı: 20 Ölü, 50 Yaralı

ABD’nin Maine eyaletinde Robert Card isimli eski bir askerin bowling salonu ve bara düzenlediği silahlı saldırı sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

ABD’nin Maine eyaletinin Lewiston kentinde iki noktaya daha silahlı saldırı düzenlendi. Ateşli silah eğitmeni olan 40 yaşındaki “Robert Card” adlı saldırgan, bowling salonu ve bara girerek tüfekle ateş açtı. Saldırılarda 20 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Saldırgan olaydan sonra ortadan kayboldu. Yüzlerce kişilik grupla karada ve havada arama çalışmaları başlatıldı.

Polis, eski bir asker olan Card’ın yakın zamanda bir akıl sağlığı merkezinde tedavi gördüğünü söyledi. Saldırının gerçekleştiği bowling salonunun sahibi, olay sırasında salonda 20’si çocuk olmak üzere yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu söyledi.

Maine Valisi Janet Mills, eyalet sakinlerini saldırgan yakalanana kadar evde kalmaya ve iş yerlerini açmamaya davet etti. Ayrıca bugün eyalette eğitime de ara verildi. Beyaz Saray yetkilileri, saldırıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden’a bilgi verildiğini ve eyalete “tam federal destek” gönderildiğini duyurdu. – NEW HAMPSHIRE

haberguzelbahce.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu